Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Ragbistou světa je kapitán poražených finalistů Dusautoir

Auckland - Kapitán francouzských ragbistů Thierry Dusautoir nedovedl tým na mistrovství světa ke kýžené zlaté medaili, ale z Nového Zélandu odjel alespoň s významnou individuální cenou. Mezinárodní rada IRB jej vyhlásila nejlepším hráčem roku. Dusautoir v nedělním finále proti reprezentaci pořádající země položil jedinou pětku Francie, ale ve druhém poločase přispěl už jen ke snížení na konečných 7:8.

Thierry Dusautoir
zdroj: EPA autor: Kim Lunbrook

Na trůnu nahradil Dusautoir novozélandského kapitána Richie McCawa, který je zároveň jediným ragbistou, jenž cenu získal víc než jednou (2006, 2009 a 2010). Spolu s Dusautoirem, hrajícím na pozici rváčka, figurovali v šestičlenné nominaci na Hráče roku už jen ragbisté z jižní polokoule: Novozélanďané Piri Weepu, Jerome Kaino a Ma'a Nonu a Australané David Pocock a Will Genia. Koučem roku je novozélandský šampion Graham Henry.

Zpráva o vítězství v anketě na galavečeru v Aucklandu nebyla pro Dusautoira jedinou novinkou. Novým trenérem francouzské reprezentace po Marku Liévremontovi, jemuž s mistrovstvím světa skončila smlouva, se stal Philippe Saint-André.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články