Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
FORTUNA=LIGA 2024/2025

Ragbistky začnou boj o olympiádu. Umíme překvapit, zní z týmu

Poslední kolektiv, který má šanci zúčastnit se svátku pod pěti kruhy. České ragbistky se v červnové olympijské kvalifikaci v Monaku utkají ve skupině s Čínou, Polskem a Mexikem. Nejtěžší možné soupeře z jednotlivých košů jim přisoudil los z rukou knížete Alberta II. Na Hry v Paříži postoupí jen vítěz dvanáctičlenného turnaje, který se koná 21. až 23. června.

České reprezentantky v sedmičkovém ragby
zdroj: Facebook Česká rugbyová unie

"Čekají nás silnější soupeři, ale to platilo i loni. Soupeři už vědí, že umíme překvapit. Klíčem bude drzé sebevědomí," uvedl trenér Vít Chalupa. "Holky tam nechají úplně všechno. Zázrak, pokud uspějí, to ale nebude. Bude to pouze důsledek jejich tvrdé práce," prohlásil kouč.

Ragbistky loni získaly na Evropských hrách v Krakově překvapivý bronz a probojovaly se do olympijské kvalifikace. O šanci na účast v Paříži tehdy připravily Španělsko či Belgii.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Ragbistky čeká OH kvalifikace a na soupeřky si věří

Pokud ragbistky postoupí ze skupiny s Polskem, Čínou a Mexikem, čekají je ještě tři zápasy ve vyřazovací fázi. "Soupeřky známe. Polsko potkáváme neustále, s Číňankami jsme měli možnosti si zahrát na Challengeru. Zatím se nám je nepodařilo porazit, ale dali jsme jim několik pětek, takže víme, že to půjde," hlásí odhodlaně Lucie Rozcyn.

Český tým má za sebou květnové soustředění v národním ragbyovém centru ve francouzském Marcoussis, kde se připravoval společně s tamními reprezentantkami. "V rámci tréninkových utkání jsme se setkaly s tvrdým kontaktem hráček univerzitního výběru a s rychlým stylem hry francouzského rozvojového týmu. Měly jsme tedy možnost si vyzkoušet různé obranné i útočné strategie," uvedla zkušená reprezentantka Petra Vacková.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články