Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Panorama

Ragbistky ve čtvrtfinále ME padly se Španělkami, muži sestupují z elitní divize

České reprezentantky v sedmičkovém ragby na mistrovství Evropy sice dosáhly na první výhru, ale po prohře ve čtvrtfinále budou hrát o 5. až 8. místo. Na závěrečném turnaji v německém Hamburku, kde vrcholí evropská série, bronzové medailistky z Evropských her v Krakově po dvou úvodních porážkách přehrály Švédky 17:7. Ve čtvrtfinále pak nestačily na Španělky 10:12. Muži prohráli všechny čtyři zápasy. Poslední porážka 7:14 s Gruzií znamená sestup z elitní divize. Přímé přenosy z nedělního programu sledujte na ČT sport a ČT sport Plus od 9:22.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Ragbistky zakončily skupinu výhrou, muži schytali debakl

Ženská reprezentace dominovala v zápase se Seveřankami. Dostala se zásluhou položení tří pětek do vedení 17:0 a až v poslední minutě Švédky položily pětku. V českém týmu se dařilo Anežce Martě Sládkové a Julii Doležalové.

Češky se postavily ve čtvrtfinále Španělkám, které dokázaly ve stejné fázi na Evropských hrách porazit. Vyrovnaný duel nezvládly pouze o dva body, soupeřky si závěr takticky pohlídaly a udržely nejtěsnější vedení. V prvním nedělním souboji vyzvou Irky od 9:22 a pokusí si vybojovat zápas o 5. místo.

Mužům se na turnaji vůbec nevedlo. V základní skupině prohráli všechny tři zápasy, přičemž dostali dvakrát více než 50 bodů, s Irskem a Španělskem. Třetí duel ve skupině prohráli s Německem 0:34.

V souboji s Gruzií o umístění pak padli 7:14, což znamená sestup. Celkem ve čtyřech zápasech dosud dostali 23 pětek a mají skóre 7:150. V neděli budou hrát už jen o 11. místo.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články