Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Panorama

Ragbistky na sedmičkovém ME na Krakov zatím nenavázaly. Muže proškolili Irové

Druhým a závěrečným turnajem v německém Hamburku vrcholí evropská sedmičková série. Česká ženská reprezentace odjela na turnaj s posíleným sebevědomím z Evropských her, kde se jí podařilo získat bronz. V úvodním utkání ale na Španělky nestačila a prohrála vysoko 7:32, následně podlehla i Velké Británii. Muži vstoupili do šampionátu proti favorizovanému Irsku, které jim nadělilo lekci porážkou 50:0. Sobotní duely českých týmů sledujte živě na ČT sport a ČT sport Plus.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Ragbistky na úvod ME vysoko prohrály se Španělskem

Na Evropských hrách svěřenkyně Víta Chalupy senzačně porazily Španělky ve čtvrtfinále, tentokrát ale utkání patřilo soupeřkám.

Češky prohrávaly po poločase už 0:22 a ani v druhé části to na zlepšení nevypadalo. Jedinou českou pětku položila Anežka-Marta Sládková a po úspěšném kopu snížily Češky na 7:27. Na to ale vzápětí odpověděly Španělky, když skórovala Anne Fernandezová.

Proti vítězkám Evropských her Velké Británii se českému týmu naopak vydařil začátek a po pětkách Christine Tesařové a Sládkové vedl 10:5.

Britky odpověděly dvěma pětkami v druhém poločase, zároveň ale dokázaly proměnit oba potvrzující kopy. Sládková už ani svým třetím položením na turnaji výsledek nezvrátila a národní tým prohrál 15:19.

Muži vstoupili do šampionátu debaklem s Irskem

Ani mužské reprezentaci se proti výherci z Krakova nedařilo. Irský výběr složil první body po chybě v české obraně již po půl minutě hry. Nakonec se vicemistr světa z roku 2022 radoval z vysokého zisku 50:0.

České týmy čekají v sobotních duelech další důležitá utkání, která na sportovním kanále živě vysílá Česká televize. Před měsícem na prvním podniku v Algarve skončily Češky osmé, muži obsadili v Portugalsku poslední příčku a hrozí jim sestup z elitní divize.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články