Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Ragbisté ztratili v závěru výhru nad Nizozemskem a sestup je asi nemine

Čeští ragbisté prohráli v předposledním utkání druhé divize ME doma s Nizozemskem 22:24 a ztratili reálnou naději na udržení. Češi s jediným bodem uzavírají tabulku a k závěrečnému zápasu cestují na půdu vedoucího celku skupiny, Portugalska.

Je nám líto, video expirovalo.
Česko - Nizozemsko

Domácí vedli na hřišti Tatry Smíchov po akci kapitána Vojtěcha Havla a položení Jamese Faktora, Nizozemci ale do poločasu dokázali otočit výsledek na 8:17.

Češi ale vstoupili do druhé půle mnohem lépe a prokopnutými pětkami Jana Čížka a Marka Šimáka se dostali do pětibodového trháku.

Vedení dokázali udržet až do předposlední minuty, kdy dostal Richard Hřebačka žlutou kartu a Nizozemci místo trestného kopu kopli míč do autu.

Z něj dokázali na druhý pokus dostat míč do brankoviště a dvoubodové potvrzení znamenalo konec naději. Češi sice získali premiérový bod, v jejich situaci ale nic neřešil.

"Sahali jsme po vítězství, které nám uteklo v poslední minutě. Ve druhé půli jsme mohli dát více bodů, kdyby nám vyšla jedna z mnohých akcí. Soupeř po přestávce zaútočil jen jednou, ale tím rozhodl zápas," komentoval utkání hlavní trenér Daniel Beneš.

Česko - Nizozemsko 22:24 (8:17)

Body: J. Čížek 12, Faktor a Šimák po 5 - Greve 7, Langelcon, Koster a Gascoigne po 5, Rademaker 2. Pětky 3:3. Diváci: 800.

Zdroj
ceskeragby.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články