Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Ragbisté Walesu prý žijí jako mniši, trenér to ale vyvrací

Auckland - Kouč velšských ragbistů Warren Gatland se před sobotním semifinále MS rozhodl vyvrátit zprávy médií o téměř asketické životosprávě týmu a jeho vzorném chování během šampionátu na Novém Zélandu. Podle něj nic z toho není pravda, ani zákaz pití alkoholu. "Myslím, že pár věcí musím uvést na pravou míru," prohlásil Gatland. "Hodně se toho napsalo o tom, že tady žijeme jako mniši. Že jsme zakázali alkohol... To není pravda. V týmu žádný takový zákaz není," uvedl s tím, že hráči nemají ani nařízenou brzkou večerku.

Fanoušek Walesu
zdroj: ČT24

Média poukazovala na rozdíl oproti chování hráčů Anglie, jejichž výstřelky plnily stránky bulvárních novin. Trojice Angličanů byla vedením týmu napomenuta za nevhodné poznámky na adresu zaměstnankyně hotelu, dvacetiletý Manu Tuilagi byl zadržen policií poté, co skočil z výletní lodi do řeky. Podle Gatlanda se pro dodržování životosprávy během turnaje velšští hráči rozhodli sami, vedení týmu jim nemuselo nic zakazovat ani nařizovat. "Rozhodně ale nejsme bělejší než bílá, jak se o nás psalo," uvedl.

Wales se v semifinále v sobotu utká s Francií a kromě fanoušků na Novém Zélandu bude zápas v ranních hodinách také sledovat 45 tisíc příznivců v Cardiffu na obrazovkách na stadionu Millennium, kteří dostali od velšského svazu lístky zdarma. Nebude mezi nimi chybět ani rodina reprezentanta Huwa Bennetta, kterou ragbyové šílenství v zemi po postupu do prvního semifinále za 24 let zasáhlo naplno.

Zájem fanoušků například komplikuje hráčovu otci Stephenovi práci poštovního doručovatele. "Kamkoliv jdu, zejména když roznáším poštu, zastavují mě lidé a přejí týmu i Huwovi hodně štěstí. Říkají mi, jak budou všichni v sobotu ráno nalepení na televizi. Tajně doufám, že vyhrajeme," prohlásil Stephen Bennett.

Velšské ragbisty se rozhodl podpořit také britský premiér David Cameron, který před svou londýnskou rezidencí vyvěsí velšskou vlajku. "Normálně bychom ji pověsili až před finále, ale vím, že jde o výjimečný turnaj. Proto jsem se rozhodl porušit tradici a v sobotu v Downing Street vyvěsíme vlajku," uvedl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články