Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
FORTUNA=LIGA 2024/2025

Ragbisté Říčan slaví čtvrtý extraligový titul v řadě

Čtyři položené pětky vynesly hráčům RC Mountfield Říčany čtvrtý titul za sebou. Ragbisté Říčan tak potvrdili současnou nadvládu nad českým ragby. Jejich soupeř Praga Praha dokázal alespoň v závěru utkání korigovat skóre dvěma pětkami. Před domácím publikem tak Říčany zvítězily 28:14 a potvrdily roli nejlepšího současného týmu v Česku. Bronz získala Tara Smíchov po výhře 25:10 nad Vyškovem.

Ragbisté Říčan
zdroj: facebook/RC Mountfield Říčany autor: Miroslav Kuběna

Na hřišti, které hodně poznamenal vydatný déšť před zápasem, se lépe s těžkými podmínkami popasovali v úvodu hráči Říčan. Praga sice ještě zvládala v úvodu obranu, ale nakonec v prvním poločase dvakrát inkasovala a Říčany v poločase se skóre 14:0 směřovaly k vítězství.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Sestřih finále Říčany – Praga

Do druhé poloviny nastoupili hráči Pragy aktivně a snažili se snížit ztrátu. Nicméně se jim to nepodařilo a namísto toho ragbisté Říčan položili další dvě pětky a o jejich obhajobě titulu bylo rozhodnuto.

Praga Praha si ale v závěru došla pro zápis ve skóre. První pětku položila ještě v řádné hrací době, druhou na závěr dlouhého dvanáctiminutového prodloužení.

Extraligu tak poprvé v historii někdo dokázal ovládnout čtyřikrát za sebou a jedná se o historický úspěch pro Říčany.  

"Teď už zbývá jen dorovnat Třinec v hokeji," připodobnil kapitán Říčan Jan Šedivý sérii triumfů k vítěznému tažení Ocelářů v hokejové extralize. "Nikdo jsme tomu nevěřili, jsme strašně nadšení, že jsme to znovu dokázali. V tomhle utkání rozhodla naše kvalitní obrana. Věděli jsme, že Praga je silná ve standardkách, to se potvrdilo, ale my jsme byli připravení," řekl trenér vítězů Miroslav Němeček, pro kterého znamenal zisk titulu vítěznou rozlučku.

Spokojený byl ale i vysočanský soupeř, který do play-off postoupil ze třetího místa. "Kdyby nám někdo před sezonou řekl, že skončíme ve finále, kde prohrajeme 2:4 na pětky, brali bychom to všemi deseti," řekl jeden z nejzkušenějších hráčů poraženého týmu Petr Čížek. Vysočanský klub čeká na čtvrtý titul po rozdělení federace od roku 2015.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články