Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Předvýběr.CZ Florbal MB - 1. SC TEMPISH Vítkovice

Ragbisté přehráli Maďary a v cestě na MS jim teď stojí Portugalsko

Praha ‒ Čeští ragbisté porazili v druhém kole kvalifikace o postup na mistrovství světa Maďarsko 47:19 a zůstali ve hře o šampionát, který bude v roce 2019 hostit Japonsko. Další překážkou pro ně bude v listopadu Portugalsko, s nímž se střetnou na jeho půdě.

Čeští ragbisté
zdroj: ČTK autor: Deml Ondřej

Na hřišti Tatry Smíchov v Praze už v prvním poločase položili čeští hráči pět pětek, také soupeř ale dvakrát pronesl míč do koncové zóny. O přestávce Češi vedli 33:12 a o jejich vítězství nebylo pochyb. Zvláště, když po přestávce přidali ještě dvě pětky, dvanácti body přispěl k výhře kopáč Tomáš Forst.

"Proti neznámému soupeři se nám hrálo celkem dobře a dosáhli jsme očekávané výhry," konstatoval to Forst. "Portugalsko bude už o hodně silnější soupeř. Navíc má zkušenost ze samotného světového šampionátu z roku 2007," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Ragbisté porazili Maďarsko 47:19

Portugalsko letos ovládlo druhou výkonnostní skupinu mistrovství Evropy, takzvanou divizi Trophy. Právě účast v této skupině si český tým zajistil před týdnem po vítězství v utkání play-off s Maltou (48:14). V příštím roce pak bude stát v cestě na MS ještě druhý nejlepší tým z elitní divize mistrovství Evropy.

Zápasem s Maďarskem skončilo u českého týmu působení realizačního týmu polského kouče Tomasze Putry, který s mužstvem zažil jen jednu porážku. "Mám z toho dobrý pocit. S českým týmem jsem jako trenér dosáhl dvanácti vítězství a jedné remízy. Během tří let, co jsem tu působil u reprezentace, poskočil český tým i v žebříčku ragbyových zemí o šest příček," bilancoval Putra.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články