Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Ragbisté nestačili na Ukrajinu a míří za sestupem

Zlín – Čeští ragbisté neohroženě směřují k sestupu z divize B mistrovství Evropy. Ukrajině podlehli 10:17 a po sedmé porážce mají už jen teoretické šance na udržení. Ve Zlíně svěřenci Martina Kafky získali alespoň bod za prohru malým rozdílem, na posledním místě tabulky ale před posledními dvěma zápasy ztrácí osm bodů na Švédsko. 

Je nám líto, video expirovalo.
Čeští ragbisté nestačili na Ukrajinu

Ukrajinci zaskočili domácí tým hned při první akci, kterou zakončil křídelní útočník Kosarjev položením pětky v druhé minutě. Petr Čížek sice v sedmé minutě snížil trestným kopem na 3:5, ale do poločasu Ukrajinci přidali ještě jednu pětku zásluhou Aleksandrjuka.

Češi měli v druhém poločase převahu, ale finální přihrávku Milan Jirman nechytil, a když už se kapitán Voves probojoval do brankoviště s míčem, rozhodčí pětku neuznal. A podle pravidla "nedáš, dostaneš" položil na druhé straně pětku Krasnodemskij.

Nakonec se akce za pět bodů dočkali i Češi, po přihrávce rojníka Šroubka skóroval Milan Jirman. Schneider ještě proměnil následný kop po pětce, ale obrat už se nekonal. "Nevyhráli jsme, protože nás limitovaly technické dovednosti. Měli jsme hodně šancí, ale nedokázali jsme je využít," řekl trenér Kafka, který u reprezentace končí.

Potěšila ho alespoň atmosféra, jakou vytvořilo sedm stovek diváků. "Po pěti letech, co jsem byl v roli trenéra reprezentace, jsem poprvé poznal výhody domácího prostředí. Skvělí diváci nakonec dotlačili naše hráče k položení pětky," uvedl. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články