Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Ragbisté Francie jsou potřetí v historii ve finále MS

Auckland – Ragbisté Francie uhájili v napínavém závěru semifinále mistrovství světa těsné vedení nad Walesem. Po vítězství 9:8 postoupili potřetí v historii do finále šampionátu a příští neděli budou usilovat o první zlatou medaili proti vítězi duelu mezi Austrálií a domácím Novým Zélandem.

Ragbisté Francie
zdroj: ČTK/AP autor: Christophe Ena

O všechny body Francouzů se postaral z trestných kopů Morgan Parra, který ještě v první půli dvěma zásahy otočil vedení Velšanů. Těm v té době už chyběl vyloučený kapitán Sam Warburton, který ostrým zákrokem v 18. minutě srazil soupeřova křídelního útočníka Vincenta Clerka. Červenou kartu viděli fanoušci ve vyřazovací fázi turnaje poprvé od roku 1987.

Velšané, jejichž druhé vystoupení v semifinále MS sledovalo doma v Cardiffu 65 tisícovek lidí, zdramatizovali zápas pětkou Mika Phillipse z 59. minuty a snížili na 8:9. Skóre v jejich prospěch mohl v závěru utkání otočit Leigh Halfpenny, jeho trestný kop byl ale moc krátký. Neúspěchem dopadly i další tři předchozí pokusy jeho spoluhráčů.

Francouzi jsou prvním týmem, jenž na světovém šampionátu dokázal po dvou porážkách v základní skupině dojít až do finále. Výjimečný je i jednobodový rozdíl, díky němuž se jim to podařilo. Ve vyřazovací části ragbyového MS rozhodoval jeden bod dosud jen jedinkrát, když před dvaceti lety vyhráli Australané nad Irskem ve čtvrtfinále 19:18.

Je nám líto, video expirovalo.
Wales - Francie

Hlavní zprávy

Nejčtenější články