Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Ragbisté Austrálie mají po výhře nad Walesem 21:18 bronz

Auckland - Ragbisté Austrálie vyhráli souboj zklamaných semifinalistů nad Walesem 21:18 a získali na mistrovství světa na Novém Zélandu bronzové medaile. Dvojnásobní šampioni z let 1991 a 1999 mají další cenný kov po osmi letech, kdy brali naposledy stříbro. Ve finále sedmého šampionátu se v neděli utkají domácí Novozélanďané a Francouzi. Bude to repríza boje o titul z premiérového MS, kdy jasně vyhrál Nový Zéland (29:9).

Radost ragbistů Austrálie
zdroj: AP autor: Rob Griffith

"Přijeli jsme si pro zlato, ale na Nový Zéland jsme nestačili," litoval navzdory medailovému zisku australský kouč Robbie Deans zpětně nedělní semifinálové prohry 6:20. Australané v 10. minutě vedli 7:0. Do poločasu povolili Walesu snížit na čtyři body a navíc přišli o dva důležité hráče. Se zraněním opustili hřiště krátce po sobě Quade Cooper, jenž si utrhl křížový vaz v koleni, a Kurtley Beale se svalovými problémy.

Wales po přestávce dokonce otočil skóre na 8:7, ale pak se projevily zkušenosti na straně australských hráčů, kteří předvedli devítibodovou šňůru. Po pětce Bena McCalmana Australané vedli už o deset bodů, bojovní Velšané sice po obrovském tlaku v nastavení dokázali položit pětku, na víc než na snížení už ale neměli čas. Zůstal jim tak jediný bronz z prvního MS v roce 1987.

Novozélandský kouč Walesu Warren Gatland označil za hlavní důvod prohry neproměňování kopů. James Hook v nich zklamal už v semifinále s Francií, které ostrované prohráli o jediný bod, a dnes znovu nedal dva trestné kopy. "Na této úrovni se musí šance využívat. Bohužel nás kopy potopily a stály nás medaili," zlobil se.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články