Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: Sport 1975

Novozélanďané se představili v Praze, Češi je potrápili

Praha - Novozélandští ragbisté se představili v Praze a v exhibičním utkání na hřišti Tatry Smíchov porazili český tým 36:32. Nešlo přitom přímo o úřadující mistry světa, ale o výběr New Zealand Ambassador's XV, sestavený z hráčů působících v Evropě.

Je nám líto, video expirovalo.
Novozélandští All Blacks Ambassador's se představili v Čechách

Exhibice proti vyslancům země, kde je jen ragbyových rozhodčích čtyřikrát více než v Česku ragbistů, byla pro hráče zážitkem. "Jsem rád, že jsem byl zdravý a že jsem byl u toho. Taková utkání se nehrají každý rok a kdo ví, zdali se k něčemu takovému ještě dostanu," poznamenal kapitán Robert Voves.

Na soupisce domácího trenéra Tomasze Putry se objevilo celkem 30 jmen, proti All Blacks nastoupilo i několik reprezentačních nováčků. Hosté nejprve předvedli třem tisícovkám natěšených diváků tradiční haku, rituální bojové seskupení před zápasem, a úvod utkání patřil jim.

V poločase hosté vedli 29:13, jenže druhá půle se pak nesla v režii českých hráčů. Důslednou hrou čeští ragbisté dotahovali ztrátu a deset minut před koncem prohrávali jen o čtyři body. Přes obrovský tlak se domácím už nepodařilo dát další pětku, těsná prohra však nikomu v hledišti nevadila.

"Byla to jednak příprava před dalším účinkováním českých ragbistů v soutěži ME a pak skvělá propagace ragby," řekl pro magazín Českéragby.cz asistent trenéra Roman Šuster.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články