Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Nečekaná vítězná rozlučka. Ragbisté před sestupem v ME porazili Moldavsko

Praha – Rozlučka českých ragbistů s divizí B1 mistrovství Evropy byla vítězná. V pražském Edenu porazili nečekaně silné Moldavsko 37:19, avšak ani druhý triumf v soutěži nemohl Edenu nic změnit na sestupu do druhé divize. O tom bylo jasno už po minulém utkání v Německu, kde mužstvo utrpělo celkově osmou porážku.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih ragby: Česko - Moldavsko

V dvouleté soutěži dokázal český výběr zvítězit už jen ve Švédsku (17:11). Do divize A1 postoupili Němci.

Domácí tým vstoupil do utkání s kandidátem na postup skvěle a po prvním poločase a dvou položených pětkách vedl 15:0. Přes zlepšený výkon soupeře přidali Češi po změně stran další čtyři pětky a oplatili Moldavanům porážku z loňského března (12:37). 

"Nevzpomínám si, kdy jsme naposledy dali šest pětek na mistrovství Evropy. Je to sice smutné loučení se skupinou, ale loučíme se se ctí," řekl kapitán Robert Voves. "Chtěli jsme vyhrát. Výhry jsou inspirující i pro české krajánky, kteří působí v zahraničí, ale během dvouleté soutěže moc na utkání nejezdili," konstatoval Voves.

"Myslím, že soupeř měl velké ambice a chtěl nás porazit. Po naší prohře v Německu 12:76 ale patrně neočekával naši útočnou hru a nečekal pozornou obranu," poznamenal autor důležité první pětky Jan Rohlík.

Utkání mistrovství Evropy divize 1B v ragby v Praze:

ČR - Moldavsko 37:19 (15:0)
Body: Stejskal 10, Jursík 7, Havel, Pailodze, Rohlík, Milan Jirman po 5 - Gargalic, Baltag a Orghean po 5, Golubenko a Manoli po 2. Pětky 6:3. Rozhodčí: Wells, Changleng, Nevins (všichni Skot.). Diváci: 1000. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články