Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Namibie statečně vzdorovala, s Tongou ale prohrála o 14 bodů

Londýn - Ragbisté Tongy si v duelu skupiny C poradili s výběrem Namibie 35:21 a připsali si důležité body do tabulky. Teoreticky tak stále mají šanci na postupové příčky do další fáze turnaje, o něž bojují se silnými celky Argentiny a Nového Zélandu.

Je nám líto, video expirovalo.
Úvodní pětka Tongy v zápase s Namibií

Výběr Tongy se svým soupeřům bodově vzdálil už po několika minutách, kdy položil první pětku zápasu. Hráči v červených dresech byli před zápasem favority - a svou pozici s přibývajícími minutami jen potvrzovali. Avšak i soupeř hrozil a ukázal, že hlavně obrana dělá Tonze problémy. Slabé místo soupeře odhalili Namibijci hned několikrát a nikdy nebyli bodově natolik pozadu, aby s vývojem utkání nemohli něco udělat.

Až v závěru se Tonžané několikrát prosadili a nakonec z toho bylo na pohled jasné, herně však trochu klopýtavé vítězství 35:21. Tonga tak postoupila na druhou příčku tabulky skupiny C a zůstává ve hře o postup do čtvrtfinále. Namibie sice položila v zápase tři pětky, z toho dvě po přestávce kapitán Jacques Burger, na senzační zisk alespoň bodu ale nakonec nedosáhla.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články