Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Irové vstoupili do MS suverénní výhrou nad Skotskem, Angličané zatočili s Tongou

Irsko nedalo rivalům ze Skotska v utkání skupiny A mistrovství světa v ragby žádnou šanci a vyhrálo 27:3. Vítězové mají nakročeno k předpokládanému těžkému čtvrtfinále s Jihoafrickou republikou, naopak Skotové budou muset o účast ve vyřazovacích bojích ještě tvrdě zabojovat. Vstup do turnaje zvládla také Anglie, která smetla Tongu 35:3.

Utkání Irsko - Skotsko
zdroj: ČTK/AP

Irové od počátku zápasu se Skotskem ukazovali, proč jsou pasováni do role jednoho z největších favoritů turnaje. Už v 15. minutě zásluhou Jamese Ryana a Roryho Besta dvakrát úspěšně pronikli do brankoviště soupeře. Poté sice korigoval proměněným trestným kopem ostřílený Greig Laidlaw, ale záhy zvýšil další pětkou Tadhg Furlong.

Skotové marně hledali cestu precizní irskou obranou a sami měli viditelné nedostatky v defenzivě, velká irská převaha byla patrná především v mlýnech.

Je nám líto, video expirovalo.
Dvě rychlé irské pětky rozhodly zápas se Skotskem

V druhém poločase skrápěl trávník v sedmdesátitisícovém stánku v Jokohamě vydatný déšť. A Skotům rozhodně nesvědčil. Na jejich straně se kupily individuální chyby a Irové trpělivě vyčkávali na své šance. Další pětku přidal Andrew Conway a z trestného kopu skóroval Jack Carty. Další skotská snaha už vyšla vniveč.

Ve skupině B Italové zvládli s přehledem duel s Namibií a zvítězili 47:22. Jako první se ovšem z pětky radovali už v 6. minutě Afričané. Pak už se chopili otěží Evropané.

Řádil především Tomasso Allan, který jednou položil a třikrát byl úspěšný při konverzi. Jeho následovník Carlo Canna na něj navázal dalšími devíti body.

Angličané si nebrali s Tongou servítky. Hráči z Oceánie se podobně jako Skotové nezmohli na víc než jeden proměněný trestný kop, zato favorité z britských ostrovů byli k nezastavení. Už po poločase vedli 18:3 a při chuti byli i po změněn stran. Neomylný byl z kopů Owen Farrell, který zaznamenal celkem 15 bodů.

Výsledky mistrovství světa v ragby

Skupina A:

Irsko - Skotsko 27:3 (19:3).

Skupina B:

Itálie - Namibie 47:22 (21:7).

Skupina C:

Anglie - Tonga 35:3 (18:3).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články