Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Wales vstoupil do šampionátu jasnou výhrou, proti Gruzii rozhodl už první poločas

Favorizovaní Velšané si na mistrovství světa v ragby připsali do tabulky skupiny D první vítězství. Draci přehráli Gruzii 43:14 zejména zásluhou prvního poločasu, ve kterém uzemnili kavkazského soupeře čtyřmi pětkami a nepovolili mu ani bod. Velšský kapitán Alun Wyn Jones vyrovnal 129. startem národní rekord.

George North pokládá pětku proti Gruzii
zdroj: Reuters autor: Matthew Childs

Spolufavorité skupiny D Velšané vlétli do utkání ve velkém stylu a už po dvou minutách zásluhou mlýnovky Garetha Daviese otevřeli skóre.

Kopáč Dan Biggar sice následně z kopu po pětce trefil jen tyč, dál už ale byl neomylný a jeho spoluhráči pohlednými kombinacemi rozebírali statické zadní řady soupeře.

Je nám líto, video expirovalo.
Velšané drtivým nástupem zlomili odpor Gruzie

Gruzínci, kterým chybí zraněný kapitán Merab Šarikadze, postupně vyrovnali hru, ale bodů se dočkali až ve druhém poločase.

Wales, už s náhradníky v sestavě, ale dokázal na jejich pětky vždy odpovědět. Skóre uzavřel po individuální akci střídajícího Tomose Williamse křídelník George North.

V neděli čeká Wales ostrý test v podobě obhájců stříbra Australanů, kteří si na úvod poradili s Fidži. Gruzie narazí na Uruguay.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články