Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Velšané nezastavili útok All Blacks. Nový Zéland po dvou titulech slaví další bronz

Před zápasem nechtěli připustit vysoké skóre duelu o třetí místo, ale zamýšlený plán nesplnili. Ragbisté Walesu si nedokázali na světovém šampionátu poradit s enormní sílou ofenzivy Nového Zélandu a favoritovi utkání podlehli 17:40. All Blacks šli za sedmým cenným kovem z mistrovství světa svědomitě hned od začátku a nakonec položili šest pětek.

Novozélanďan Ben Smith proniká obranou Walesu
zdroj: Reuters autor: PETER CZIBORRA

Nový Zéland v Japonsku rozšířil zisk medailí na sedm z devíti účastí. Po třech zlatech a jednom stříbru přidal třetí bronz, když si v Tokiu poradil s Walesem. Zástupci z Britských ostrovů nestíhali i vinou mnoha hráčských absencí kvůli zranění a nakonec v utkání zaznamenali jen dvě pětky. Tu druhou navíc přidal Josh Adams až dvacet minut před koncem.

Hvězdou zápasu, ve kterém se loučilo s reprezentační kariérou hned několik hráčů na obou stranách, se stal Ben Smith. Pravé křídlo All Blacks ze začátku sice spíš chyboval, ale poté se rozehrál k výkonu, ve kterém předvedl dvě položení a hlavní měrou přispíval k rozpohybování velšské defenzivy.

Jako klíčové se ukázaly situace na přelomu poločasu. Smithovy pětky přišly ve 34. a 42. minutě, po kterých Nový Zéland odskočil do přestávky ve skóre na 28:10. Na začátku druhé půle navíc přidal další body Ryan Crotty.

Velšané měli problémy s rychlými kombinacemi soupeře a sami se v útoku těžko prosazovali. Pětky položili vždy po dlouhých fázích, které je vyčerpávaly.

Naopak Novozélanďané těžili z kreativity Smitha a dalších. Z kopů po položení se navíc nemýlil Richie Mo'unga. Útoková spojka v závěru přidala i poslední pětku zápasu a nemusela ji mrzet ani nepovedená konverze po vlastním položení.

Wales tak ani napočtvrté nedokázal porazit Nový Zéland na mistrovství světa a zůstal na historickém zisku jediného bronzu z roku 1987.

Mistrovství světa v ragby v Tokiu - o 3. místo:

Nový Zéland - Wales 40:17 (28:10)
Body: Mo'unga 15, B. Smith 10, Moody, B. Barrett a Crotty po 5 - Amos, Adams a Patchell po 5, Biggar 2.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články