Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Pollard vykopal Jihoafričanům místenku ve finále světového šampionátu

Soupeřem Anglie bude ve finále mistrovství světa ragbistů Jihoafrická republika, která v "šachové partii" udolala Wales 19:16. Hvězdou semifinále se stal čtrnáctibodový kopáč Springboks Handré Pollard. Utkání o zlato je na programu v sobotu 2. listopadu, o bronz se střetnou Velšané o den dříve s Novým Zélandem.

Handré Pollard si připravuje míč v semifinále MS v ragby
zdroj: REUTERS autor: Issei Kato

Tým JAR už mistrovství světa vyhrál dvakrát, před dvanácti lety porazil ve finále právě svého příštího soupeře. Angličané si o nejcennější kov zahrají počtvrté, dosud uspěli jen v roce 2003. Kromě Albionu ještě žádné jiné mužstvo ze severní polokoule šampionát neovládlo.

"Bylo to nervydrásající. Prohráli jsme s nimi předchozí čtyři zápasy a i tentokrát to tak mohlo dopadnout. Měli jsme štěstí," řekl trenér vítězů Rassie Erasmus. "Jsme v polovině. Chceme vyhrát titul a v podobě Anglie nás čeká špičkový tým, ale máme šanci," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Wales - JAR

V prvním poločase skórovali pouze exekutoři trestných kopů a Jihoafrická republika vedla o přestávce 9:6. Dan Biggar následně znovu vyrovnal a Velšané dokázali odpovědět i na pětku Damiana de Allendeho. Čtyři minuty před koncem se však Pollard postavil k dalšímu kopu a rozhodl o postupu Springboks.

Wales, na jehož lavičce skončí po turnaji po dvanácti letech ve funkci trenér Warren Gatland, se proto do finále MS opět neprobojoval. V souboji o třetí místo proti Novému Zélandu se alespoň pokusí zopakovat největší úspěch v historii, bronz z roku 1987.

Angličané v sobotu zdolali Nový Zéland 19:7 a překazili All Blacks útok na třetí titul za sebou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články