Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Play-off MS v ragby začíná. Ukončí Irsko proti Novému Zélandu čtvrtfinálové prokletí?

Poprvé v pozici outsidera jdou do vyřazovací fáze mistrovství světa ragbisté Nového Zélandu. All Blacks se ve čtvrtfinále střetnou s Iry, kteří jsou světovými jedničkami a na rozdíl od soupeře zvládli klíčový zápas v základní skupině, z níž postoupili z prvního místa. První sobotní čtvrtfinále obstarají Wales s Argentinou. Přímé přenosy sledujte na ČT sport a ČT sport Plus od 16:50 a 20:50.

Proti Irům však mluví nelichotivá statistika – na mistrovství světa ještě nikdy čtvrtfinále nepřešli. Těžit však mohou z aktuální formy. Základní skupinou Irsko proletělo bez zaváhání, když porazilo i obhájce titulu Jihoafričany. Na svém posledním velkém turnaji v zeleném ho táhne Johnny Sexton. Elitní kopáč a mozek týmu hraje v 38 letech nejlepší ragby v kariéře.

"Všechno nasvědčuje tomu, že nás čeká velký zápas. Bude to pro náš tým neskutečná výzva – ta největší, které jsme kdy čelili. Moc se na ni těšíme," uvedl kapitán Irů Sexton.

Co nabídnou čtvrtfinálové zápasy MS? Poslechněte si speciální Ragby fokus podcast:

Proti nim bude stát nejúspěšnější tým světových šampionátů. Nový Zéland ale nebudí tak velký respekt jako v minulosti. Na úvod turnaje All Blacks překvapivě hladce podlehli domácí Francii 13:27. A na Iry nestačili ve dvou posledních zápasech (14:36 a 8:13).

"Z loňských porážek jsme se ponaučili a věřím, že jsme úplně jiný tým než loni v červenci. Máme nové trenéry, a ty neúspěšné zápasy nás o to víc motivují," prohlásil reprezentant All Blacks Aaron Smith.

Play-off mistrovství světa odstartuje soubojem mezi Walesem a Argentinou. V neděli bude šampionát pokračovat dalšími dvěma čtvrtfinálovými zápasy – nejprve se střetne Anglie s Fidži od 16:50 v přímém přenosu na ČT sport Plus, večerní program nabídne další šlágr mezi domácí Francií a výběrem JAR od 20:50 na ČT sport.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články