Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EURO 2024 Německo

Francouzi další rozpaky nedopustili, Namibie jen těsně unikla "stovce"

Ragbisté domácí Francie vyhráli i třetí utkání v základní skupině mistrovství světa. V Marseille zničili Namibii 96:0 a odčinili rozpačitý výkon z předchozího duelu s Uruguayí. "Welwitschias" podle očekávání ani tentokrát neukončili sérii porážek na MS a utrpěli nejvyšší debakl na probíhajícím šampionátu.

Jeden z velkých favoritů šampionátu nenechal nikoho na pochybách, že si jde pro další výhru. Už v poločase vedl 54:0, když soupeře ničil chytrou důraznou hrou, na niž Namibijci marně hledali protizbraň.

Hvězdami zápasu byli autor hattricku Damian Penaud a zadák Thomas Ramos, který trefil dvanáct ze třinácti konverzí.

Namibijci byli nakonec ještě rádi, že porážka nebyla trojciferná. Většinu druhého poločasu hráli bez vyloučené tříčtvrtky Johana Deysela, ten dostal červenou kartu za zákrok hlavou na obličej domácí hvězdy Antoine Duponta.

Kapitán Francie utrpěl zlomeninu lícní kosti, zůstává však zatím s týmem. Další vyšetření lékařů rozhodnou, jak dlouho bude Dupont mimo hru a zda bude muset na operaci.

Trenér Fabien Galthié už na turnaji postrádá útokovku Romaina Ntamacka, který si v přípravě před šampionátem poranil koleno.

Výsledek mistrovství světa v ragby:

Francie – Namibie 96:0 (54:0)
Pětky: 6., 21. a 55. Penaud, 9. a 26. Danty, 18. a 68. Ollivon, 40.+1 a 64. Bielle-Biarrey, 33. Flament, 38. Dupont, 47. Couilloud, 76. Jaminet, 80. trestná pětka. Konverze: Ramos 12/13. Rozhodčí: Matthew Carley (Anglie). Hráč utkání: Damian Penaud (Francie).

Hlavní zprávy

Nejčtenější články