Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Francie se protrápila k výhře nad outsiderem z Uruguaye, položila jen třikrát

Domácí Francie po úvodním triumfu nad silným Novým Zélandem vyhrála na mistrovství světa nad Uruguayí 27:12. Jenže to je vítězství s výraznou pachutí, proti outsiderovi dokázali domácí položit jen třikrát a nepřipíšou si bonusový bod. Přímé přenosy vysílá ČT sport i ČT sport Plus.

Je nám líto, video expirovalo.
Francie – Uruguay: Amaya trestal vlažnou hru favoritů

Uruguayci překvapivě v šesté minutě po nádherné akci položili zásluhou Freitase první pětku. Domácí ovšem vzápětí outsidera zatlačili a kontrovali už za pět minut. Dominantní postavou byl v úvodu zadák Melvyn Jaminet, který se ve třech kopech v prvních 16 minutách nemýlil.

Ve 27. minutě se Taofifenua postaral o vzrušení tvrdým zákrokem na uruguayskou mlýnovou spojku. Inkasoval oranžovou kartu a oslabil favorita. Barva se proměnila ve žlutou, a tak vyloučení zůstalo jen dočasné.

Sestřih utkání Francie – Uruguay:

Francie kupila zbytečné chyby a Uruguayci dokázali položit další pětku. Radost jim však záhy zkazil zásah videorozhodčího, když odhalil křížení. Domácí ovšem další slibné akce nevyužili a do kabin se šlo za stavu 13:5.

Druhý poločas začal překvapivě náporem Uruguaye, k pětce to však nevedlo a po krátké mezihře plné chyb se ke slovu dostal Jaminet, jenže z trestného kopu přes půl hřiště poprvé minul. Vzápětí rozhodčí neuznali francouzskou pětku kvůli předhozu.

Hosté cítili šanci a v 53. minutě se zadák Amaya prosmýknul obranou a mohl slavit. Francouzi rychle odpověděli po chybném odkopu soupeře, ale jinak se dále trápili a nebyli schopni vytvořit si trvalejší tlak.

V 73. minutě odmítl diskuze o možné senzaci Bielle-Biarrey, když položil třetí francouzskou pětku. Jaminet ji prokopl a diváci v Lille byli na nohou. Zvláště poté, co Macalou uzmul míč a dosprintoval se šišatým míčem pro čtvrtou pětku, která by znamenala bonusový bod. Opět ovšem zaúřadoval videorozhodčí, který rozklíčoval předchozí ofsajd. A to bylo od kandidátů na titul vše.

Francie - Uruguay 27:12 (13:5)

Pětky: 11. Hastoy, 55. Mauvaka, 73. Bielle-Biarrey – 6. Freitas, 53. Amaya. Konverze: Jaminet 3/3 – Etcheverry 1/2. Trestné kopy: 4., 16. Jaminet. Rozhodčí: Ben O'Keeffe (Nový Zéland). Hráč utkání Maxime Lucu (Francie).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články