Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EURO 2024 Německo

Argentinci zkrotili Samou a oživili čtvrtfinálové naděje, zářil Boffelli

Ragbisté Argentiny udrželi reálnou šanci na postup do čtvrtfinále. Svěřenci Michaela Cheiky se rehabilitovali za slabý výkon proti Anglii a porazili Samou 19:10. Šestnácti body k tomu přispěl Emiliano Boffelli. Argentinské křídlo nejdřív prokoplo vlastní položenou pětku a následně proměnilo tři ze čtyř trestných kopů.

Je nám líto, video expirovalo.
Argentina – Samoa: Leali'ifano trefil trestný kop o břevno

Samoa ztrácela od prvních minut, v úvodním oslabení inkasovala pětku. Bývalý australský reprezentant Christian Leali'ifano pak netrefil v prvním poločase dva ze tří trestných kopů a Argentinci v poločase vedli o deset bodů.

Střídající mlynář Sama Malolo sice pět minut před koncem dokázal snížit, ale veterán Nicolás Sánchez v poslední minutě proměnil trestný kop z půlky, kterým Samojcům sebral bonusový bod za porážku o méně než osm bodů.

"Věděli jsme, že to nebude jednoduché. Samoa je silný tým. Je to velmi důležité vítězství v těžkém utkání. Naši příznivci byli neuvěřitelní, cítili jsme jejich podporu celý zápas," uvedl Boffelli.

Výsledek mistrovství světa v ragby:

Argentina – Samoa 19:10 (13:3)
Pětky: 9. Boffelli – 75. Manolo. Konverze: Boffelli 1/1 – Leuila 1/1. Trestné kopy: 25., 34. a 54. Boffelli, 80. Sánchez – 28. Leali'ifano. Rozhodčí: Nic Berry (Austrálie). Hráč utkání: Emiliano Boffelli (Argentina).

Hlavní zprávy

Nejčtenější články