Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

All Blacks neměli s Namibií problémy, hladkou výhru v Toulouse řídili Roigard s McKenziem

Další souboj ragbyového trpaslíka s obrem nabídl duel skupiny A mistrovství světa mezi Novým Zélandem a Namibií. Welwitschias se proti favoritovi prosadili pouze jednou z trestného kopu a prohráli 3:71.

Je nám líto, video expirovalo.
Nový Zéland – Namibie: "Fotbalová" pětka Antona Lienert-Browna

Na 50. výhře All Blacks na MS měly hlavní podíl spojky. Nejlepší hráč utkání Cam Roigard položil dvakrát, stejně jako útokovka Damian McKenzie, který si připsal spolu s konverzemi celkem 26 bodů.

Zápas v prvním poločase narušilo ošklivé zranění nohy namibijské tříčtvrtky Le Rouxe Malana, který při pokusu zastavit soupeře podklouzl.

Při pádu si podle prvních informací zlomil kotník a holenní kost. Po několikaminutovém ošetření na hřišti byl z trávníku odvezen na nosítkách.

Malan je po úspěšné operaci

"Hned v noci byl operován. Byla to fraktura a dislokace, takže to pro něj bylo těžké," řekl trenér namibijské reprezentace Allister Coetzee.

"Čím dřív se to zoperuje, tím lépe pro uzdravení. Byla to velmi úspěšná operace," dodal jihoafrický kouč.

Coetzee uvedl, že hvězdní Novozélanďané věnovali těžce zraněnému soupeři dres podepsaný všemi hráči.

"Nejde jen o to mluvit o etice, kultuře a hodnotách ragby, jde o to podle nich žít a cítit je. Je úžasné, že All Blacks něco takového udělali," ocenil trenér Namibie.

Novozélanďané měli bonusový bod za čtvrtou pětku na kontě už ve 25. minutě, v poločase vedli 38:3 a i po přestávce postupně navyšovali náskok.

V závěru ale dohrávali bez střídajícího pilíře Ethana de Groota, vyloučeného za nebezpečnou skládku a Namibie se dvakrát přiblížila k brankovišti. Položit ale nedokázala.

Výsledek mistrovství světa v ragby:

Nový Zéland – Namibie 71:3 (38:3)
Pětky: 2. a 7. Roigard, 20. a 39. McKenzie, 25. Fainga'anuku, 35. Lienert-Brown, 48. de Groot, 54. Papali'i, 58. Havili, 67. Clarke, 77. Ioane. Konverze: McKenzie 8/11. Trestné kopy: 11. Swanepoel. Rozhodčí: Luke Pearce (Anglie). Hráč utkání: Cam Roigard (Nový Zéland).

Zdroj
ČT sport, ČTK, bbc.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články