Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Japonsko slaví další šokující vítězství. Na domácím MS si vyšláplo na favorizované Iry

Ragbisté Japonska se postarali na mistrovství světa o další velké překvapení. Domácí výběr zaskočil favorizované Irsko a po obratu ve druhém poločase zvítězil 19:12. Japonci tak dokázali nepodobit čtyři roky starou podobně šokující výhru 34:32 nad Jihoafrickou republikou a výrazně se přiblížil čtvrtfinálové účasti. Argentina si povinným vítězstvím nad Tongou udržela reálnou šanci na postup. Los pumas přehráli tichomořského soupeře 28:12 a do tabulky těžké skupiny C získali plný počet pěti bodů.

Je nám líto, video expirovalo.
Rozhodující pětka Japonska v utkání s Irskem

Irové v poločase vedli 12:9 díky dvěma pětkám Garryho Ringrose a Roba Kearneyho z úvodní dvacetiminutovky.

Domácí tým však po přestávce skóre otočil díky pětce střídajícího Kenkiho Fukuoky, po níž proměnil Ju Tamura čtvrtý kop v zápase. V závěru přidal ještě jeden a se 14 body byl nejúspěšnějším hráčem utkání.

"V úvodu to bylo dobré a vedli jsme 12:3, ale pak jsme přestali hrát. Doplatili jsme na trestné kopy, tři nebo čtyři za ofsajdy ale byly hodně přísné. Soupeře to postavilo na nohy a už to nepustil," řekl irský kouč Joe Schmidt.

Japonci porazili irské ragbisty v soutěžním utkání poprvé, předchozích sedm vzájemných duelů prohráli, navíc v průměru o 31 bodů.

"Máme ohromnou radost, těžko to vyjádřit slovy. V roce 2015 s JAR to bylo skvělé, ale teď jsme šli do turnaje s novým cílem. Věděli jsme, co chceme, a hráli jeden za druhého," uvedl zastupující japonský kapitán Pieter Labuschagne.

Je nám líto, video expirovalo.
Argentinský mlynář Montoya stihl tři pětky za 26 minut

Argentinci zaznamenali všechny body v prvním poločase. Tři pětky položil už během úvodních 26 minut Julián Montoya a stal se prvním mlynářem po 20 letech, jemuž se podařil v zápase mistrovství světa hattrick.

Další pětku přidal jednadvacetiletý Santiago Carreras, pro kterého to byla první pětka v reprezentačním dresu. Tonga zabodovala až v 66. minutě, kdy položil pětku Telusa Veainu.

Jeho tým prohrál stejně jako na úvod šampionátu s Anglií, která bude za týden dalším soupeřem Argentiny.

Mistrovství světa v ragby:

Skupina A: Japonsko - Irsko 19:12 (9:12)

Skupina B: JAR - Namibie 57:3 (31:3)

Skupina C: Argentina - Tonga 28:12 (28:7)

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články