Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Japonci poslali Skotsko domů a čeká je premiérové čtvrtfinále. Wales si poradil s Uruguayí

Přání pořadatelů mistrovství světa v ragby se vyplnilo. Domácí výběr Japonska postoupil poprvé v historii do čtvrtfinále světového šampionátu, navíc z prvního místa před Irskem. Rozhodla o tom výhra asijského týmu nad mírně favorizovaným Skotskem 28:21, které tak na turnaji končí. O semifinále si Japonci zahrají s Jihoafrickou republikou.

Ragbisté Japonska
zdroj: Reuters autor: ANNEGRET HILSE

Japonsko bylo před klíčovým duelem ve výhodě s náskokem čtyř bodů v tabulce právě před Skotskem, a tak mu stačila i prohra o sedm a méně bodů, pokud by Skotové položili nejvýše tři pětky.

Jenže tempo duelu diktoval od začátku domácí výběr, který ovládl první poločas po třech položených pětkách 21:7. Skotové se pak sice vrátili do zápasu, ale ztrátu už nedohnali. Na Irsko, druhý postupující tým ze skupiny A, čeká Nový Zéland.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Japonsko – Skotsko

Favorit skupiny D Wales potvrdil vysoké ambice, když zvládl i závěrečný duel základní fáze. Velšané sice vedli po poločase nad poslední Uruguayí jen 7:6, ale převahu zužitkovali v druhé polovině zápasu a nakonec zvítězili 35:13.

V utkání se navíc dočkali i bonusové čtvrté pětky v nastaveném čase po akci Daviese. Do čtvrtfinále, ve kterém se střetnou s Francií, se tak kvalifikovali z prvního místa před Austrálií. Ta narazí na Anglii.

Mistrovství světa v ragby v Japonsku:

Skupina A: Japonsko - Skotsko 28:21 (21:7).

Skupina B: Namibie - Kanada 0:0 (zrušeno kvůli tajfunu Hagibis)

Skupina C: Tonga - USA 31:19 (7:12).

Skupina D: Wales - Uruguay 35:13 (7:6).

Čtvrtfinálové dvojice:
Anglie – Austrálie
Nový Zéland – Irsko
Wales – Francie
Japonsko – Jihoafrická republika

Zdroj
ČT sport, youtube.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články