Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Irové si přesvědčivým vítězstvím nad Samoou zajistili postup do čtvrtfinále

Zatímco dva sobotní duely mistrovství světa v ragby odvál tajfun, na jižním ostrově Kjúšú ve Fukuoce se hrát mohlo. Irové porazili Samou s přehledem 47:5. Evropané si tím zajistili účast ve čtvrtfinále. O druhém postupujícím ze skupiny A se rozhodne v neděli v utkání mezi domácím Japonskem a Skotskem. Stále je reálné, že se kvůli počasí zápas neodehraje. V takovém případě by drželi černého Petra Skotové. Přímý přenos klíčového duelu vysílá v neděli od 12:45 web ctsport.cz.

Irové začali skvěle, během 23 minut vedli 21:0. Ostrované nechybovali a svou drtivou převahu dokázali zužitkovat. Jenže úvodní elán opadl a omyly se začaly kupit. Samoa také dokázala položit a navíc v 29. minutě Bundee Aki inkasoval za velmi tvrdý zákrok na hlavu soupeře červenou kartu.

Irové se museli v oslabení semknout. Opět v sobě našli dravost a ještě do poločasu vybojovali klíčovou čtvrtou pětku, která jim spolu s vítězstvím zajistila postup do další fáze. Její autor? Kdo jiný než útoková spojka Johnny Sexton.

Zápas se nesl jasně v režii Irů, byť museli bojovat ve čtrnácti mužích v poli. Samoa v útocích chybovala i kvůli výtečné obranné hře ragbistů v zeleném. Na druhé straně se však Samoánci nechtěli vzdát a dlouhé minuty urputně bránili skórování na své brankové čáře.

Hrdinné, ale málo platné. Irové přidávali další body a Samoa už do konce utkání neskórovala.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články