Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Hace byli příliš blízko. Anglie musí zaplatit pokutu

Angličtí ragbisté dostali pokutu za svoje chování před utkáním s Novým Zélandem na mistrovství světa. Její výši nicméně Světová unie ragby nezveřejnila. Anglie zvítězila 19:7 a překazila All Blacks útok na třetí titul za sebou. V sobotním finále se utká s Jihoafrickou republikou.

Je nám líto, video expirovalo.
Semifinálová haka All Blacks a reakce Angličanů

Tradiční úvodní soupeřově hace čelili Angličané ve formaci písmene V, které symbolizuje vítězství. Několik hráčů přitom překročilo půlicí čáru, což zápasový protokol zakazuje. Nestáhli se ani poté, co je na to opakovaně upozornili rozhodčí.

"Nechtěli jsme jen stát a nechat je, aby se k nám přiblížili," řekl anglický kapitán Owen Farrell. "Jejich reakce byla skvělá a nápaditá," prohlásil novozélandský trenér Steve Hansen. "Nedostali pokutu za to, jak reagovali, ale za to, že překročili půlicí čáru," dodal.

Před finále MS 2011 na haku obdobně reagovali Francouzi a dostali pokutu 2500 liber (zhruba 75 tisíc korun), kterou museli věnovat na dobročinné účely. Novozélanďané tehdy zvítězili 8:7 a po 24 letech dosáhli na druhý titul.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články