Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Francie už je ve čtvrtfinále, na výhru proti Tonze se ale nadřela

Jen tři země – Nový Zéland, Austrálie a Francie – dokázaly postoupit do čtvrtfinále na všech dosavadních mistrovstvích světa v ragby. Úřadující šampioni z Nového Zélandu se výrazně přiblížili tomu, aby tato jejich výjimečná série trvala i nadále, díky jednoznačnému vítězství 71:9 nad Namibií. Jistotu čtvrtfinále už má právě výše zmiňovaná Francie, která v dramatickém duelu porazila Tongu 23:21.

Tonga nedala Francii nic zadarmo
zdroj: ČTK/AP/Uncredited

Namibie, která z 22 pokusů na mistrovství světa nevyhrála ani jeden zápas, otevřela překvapivě skóre, po půlhodině hry se navíc po třetím úspěšném trestném kopu dotáhla na rozdíl jediného bodu (9:10). To ale bylo z její strany vše. Novozélandští favorité do poločasu položili čtyři pětky a zajistili si bonusový bod, celkem si pak připsali jedenáct pětek.

"První poločas byl dost zklamání. Neměli jsme správný přístup a Namibie nás za to donutila zaplatit. Byli soustředěnější než my a hráli lépe než my. Byla to dobrá lekce," konstatoval trenér All Blacks Steve Hansen.

Nový Zéland se po vítězství posunul na první místo ve skupině před JAR a má postup do čtvrtfinále na dosah. Další zápas sehrají trojnásobní světoví šampioni proti momentálně třetí Itálii.

Mistrovství světa v ragby v Japonsku:

Skupina B:

Nový Zéland - Namibie 71:9 (24:9).

Skupina C:

Francie - Tonga 23:21 (17:7).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články