Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Drama se nekonalo. Ragbisté Anglie a Nového Zélandu jsou hladce v semifinále

Líté boje v základních skupinách jsou minulostí, na řadě je vyřazovací část. V sobotních čtvrtfinále sledovali fanoušci víceméně jednoznačné partie, které opanovali hráči Anglie a Nového Zélandu. Prvně jmenovaní oplatili Australanům porážku z předchozího světového šampionátu a vyhráli 40:16, All Blacks deklasovali Iry 46:14. Přímý přenos nedělních utkání sledujte od 9:00 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Utkání Nový Zéland - Irsko
zdroj: REUTERS autor: Matthew Childs

Vítězná mužstva se v sobotu 26. října střetnou o místenku ve finále. Zítřejší semifinálový program nabídne zápasy Wales - Francie a Japonsko - Jihoafrická republika.

Anglie v Óitě přejela Austrálii 

Čekal se enormně vyrovnaný souboj, konečné skóre však hovoří jednoznačně. Albion s neomylným Owenem Farrellem, který proměnil všech osm kopů, brzy prohrával 0:3, ale následně položil v rychlém sledu dvě pětky Jonny May a otočil stav na 14:3.

Austrálie se sice v úvodu druhého poločasu přiblížila po pětce Mariky Koroibeteho na rozdíl jediného bodu, ale svěřenci Eddieho Jonese bleskově kontrovali položením Kyleho Sincklera.

Je nám líto, video expirovalo.
Rozhodující anglická smršť ve čtvrtfinále proti Austrálii

Jejich produktivita následně zlomila sebevědomí Wallabies, kteří v závěru už víceméně rezignovali. Angličané si proto zajistili místenku v semifinále mistrovství světa poprvé od finále v roce 2007.

Nový Zéland nedal Irsku sebemenší šanci

Irové sice z předchozích tří utkání porazili soupeře z Nového Zélandu hned dvakrát, ale v Tokiu jednoznačně kralovali trojnásobní mistři světa. Položili sedm pětek, z toho první dvě Aaron Smith.

Svěřenci Joea Schmidta, kteří byli před turnajem nasazenými jedničkami a usilovali o premiérové semifinále na MS v historii, vymazali nulu na kontě až v závěrečné desetiminutovce za rozhodnutého stavu.

"Musíme uznat, že All Blacks byli dnes mnohem lepší," řekl irský mlynář Rory Best, jenž se po čtrnácti letech rozloučil s reprezentačním dresem.

Mistrovství světa v ragby v Japonsku - čtvrtfinále:

Óita: Anglie - Austrálie 40:16
Tokio: Nový Zéland - Irsko 46:14

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články