Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Irové na MS v ragby překvapili výhrou nad Austrálií

Auckland – Australští ragbisté nečekaně prohráli na mistrovství světa ve skupinovém utkání s Irskem. Před zraky fanoušků očekávajících jednoznačné vítězství nejprve nedokázali domácí Iry překonat, takže první část skončila smírně 6:6, poté se ale australský tým sesypal a pomohl soupeři k jednoznačné výhře 15:6.

Ragby
zdroj: ČTK/AP autor: Junji Kurokawa

Irští ragbisté neměli být pro favority turnaje tvrdým soustem. Příprava před šampionátem se jim vůbec nevydařila, úvodní zápas proti Spojeným státům sice ano, ale na vítězství dosáhli jenom stěží. Teď se zdálo, jako by dorazil jiný tým. Klíčovými okamžiky zápasu byly dva trestné kopy a branka ze hry Jonathana Sextona a další dva trestné kopy Ronana O'Gary.

Hráči se ale shodli, že je k výkonu motivovali především fanoušci. Těch do Aucklandu dorazilo nečekané množství, mezi 60 tisíci diváků příznivci domácích takřka nebyli vidět. "Měl jsem pocit, že jsme v Dublinu. Fanoušci nám vytvořili neuvěřitelné prostředí a bylo naší povinností jim to vrátit. Naštěstí se nám to povedlo," pochvaloval si irský kapitán Brian O'Driscoll.

Pokud irští ragbisté potvrdí svou dnešní výhru v dalších zápasech, téměř jistě se ve vyřazovacích bojích dostanou do jiné části pavouka než domácí favorité All Blacks a úřadující šampioni z JAR. Ti zatím nezaváhali a míří za výhrami ve svých skupinách.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články