Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Hrdina ragbyového finále 2011 Woodcock kvůli zranění na MS dohrál

Newcastle - Opora novozélandské ragbyové reprezentace Tony Woodcock prožil trpký závěr kariéry. Mistrovství světa, po němž plánuje ukončit sportovní dráhu, pro něj skončilo zraněním zadního stehenního svalu z pátečního zápasu s Tongou. Pro All Blacks to znamená znatelné oslabení před čtvrtfinále.

Tony Woodcock
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Čtyřiatřicetiletý Woodcock, který má na kontě 118 reprezentačních startů, v červnu ohlásil, že po mistrovství světa skončí. "Pokud skončí, tak to není ten nejhezčí způsob, jak by měl skvělý hráč odehrát svůj poslední zápas. Ale takový je sport, umí být docela krutý," řekl trenér novozélandské reprezentace Steve Hansen.

V národním týmu Woodcock debutoval v roce 2002 a je jedním ze šesti hráčů, kteří za All Blacks nasbírali více než 100 reprezentačních startů. Ve vítězném finále MS v roce 2011 položil jedinou pětku Novozélanďanů, čímž pomohl k výhře 8:7 nad Francií.

Je to opomíjený hrdina. Až na to bude připraven, může na svou kariéru vzpomínat s velkým uspokojením. A Novozélanďané na něj mohou být velmi hrdí," doplnil kouč. Woodcock bude zranění léčit tři týdny. Na mistrovství světa už za něj byl povolán náhradník Joe Moody.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články