Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Hlavně ne All Blacks. Francie s Irskem hrají o vyhnutí se favoritovi

Cardiff – Jestli je na mistrovství světa tým, kterému se chce každý z účastníků vyhnout, je to Nový Zéland. Irsko s Francií ale mají jistotu, že horší z nich na obhájce titulu ve čtvrtfinále narazí. Ve vzájemném střetnutí totiž hrají o triumf ve skupině. Poraženého z nedělního střetnutí pak čeká boj s All Blacks. Přímý přenos utkání Francie - Irsko sledujte od 17:40 na ČT sport nebo na našem webu.

Utkání Irsko - Francie
zdroj: Reuters autor: Cathal McNaughton

Oba celky zatím turnajem prochází ve velkém stylu. Ve skupině D vyhrály všechny tři zápasy, přičemž hned ve dvou z nich si za vysoké skóre připsaly po pěti bodech. V tabulce je tak dělí se čtrnácti body na kontě jen skóre, které má lepší Irsko.

Před vzájemným střetnutím je však tato statistika naprosto nepodstatná, jelikož ať kterýkoliv z celků vyhraje jakýmkoliv rozdílem, může slavit nejenom vítězství a triumf ve skupině, ale také vyhnutí se Novému Zélandu ve čtvrtfinále.

Mírným favoritem střetnutí jsou Irové, kteří ovládli i poslední dva vzájemné zápasy. Pravdou však je, že duely obou celků bývají vždy velmi vyrovnané. V únorovém měření sil Irsko vyhrálo jen o sedm bodů, v roce 2014 pak jen o dva. Předtím dokonce dvě bitvy v řadě skončily remízou.

Vítěz utkání má jistotu, že ve čtvrtfinále narazí na Argentinu. Ta má ještě čtvrtý zápas, v němž vyzve Namibii před sezonou, ale Jihoameričany ve skupině C už z druhého místa nikdo sesadit nemůže.

Nedělní program ještě nabídne další dva zápasy. V tom prvním Itálie vyzve Rumunsko a v druhém Japonsko narazí na USA.

Zdroj
BBC

Hlavní zprávy

Nejčtenější články