Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Haka nehaka, ragbistům vyšla exhibice s Novozélanďany na jedničku

Česká ragbyová reprezentace dokázala porazit výběr novozélandských hráčů působících v Evropě. Tým s názvem Ambassador's XV ještě v týdnu deklasoval domácí juniorku 105:0, se seniorským národním týmem ale prohrál 15:23.

Novozélandští ragbisté v Praze předvedli bojový tanec haka
zdroj: ČTK

Na hřišti Tatry Smíchov český výběr překvapil. Nenechal se zastrašit tradičním válečným tancem hakou a ostrý nápor hostů eliminoval pozornou obranou. Češi navíc přinutili favorita k chybám a po dvou proměněných kopech a pětce, kterou v 25. minutě položil Martin Kovář, vedli 11:0. Poločas po dalším kopu Petra Čížka vyhráli 14:5.

"Řekli jsme si všichni s trenérem, že se nesmíme nechat zastrašit jejich předzápasovým tancem a od samého začátku musíme pečlivě bránit, a když to půjde, tak vyrážet do protiútoku. Taktika nám vycházela a soupeř ztrácel jistotu v přihrávkách, s jakou nás v předchozích zápasech vždy překonával," řekl Čížek, který ke třem trestným kopům z první půle přidal stejný počet i po změně stran. Získal tak pro české barvy 18 bodů.

Novozélanďané zápas nezabalili, ale až v nastavení svou třetí pětkou snížili na konečných 23:15.

"Je to nádherné, jak nám diváci fandili a po utkání se s námi radovali z nečekaného výsledku," pochvaloval si kapitán českého týmu Vojtěch Havel. "Byla to skvělá oslava českého ragby," dodal autor jediné pětky domácího týmu Kovář.

Zápas byl oproti minulosti poprvé oficiálně zařazen do programu světové ragbyové federace a výsledek se započítá do oficiálního žebříčku.

Je nám líto, video expirovalo.
Čeští ragbysté si vyšlápli na novozélandské pořízky

ČR - New Zealand Ambassador's XV 23:15 (14:5)

Body: Čížek 18, Kovář 5 - Amstrong, Horrocks a Burrows po 5. Pětky 1:3. Rozhodčí: Hollins (Skot.). Diváci: 3000.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články