Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Domácími ragbyovými jedničkami jsou sparťané, finále proti smíchovské Tatře zvládli jednoznačně

Vítězi domácí ragbyové soutěže jsou hráči pražské Sparty. Ve finále jasně přehráli soupeře z Tatry Smíchov, a to poměrem 40:3. Sparta v sezoně ani jednou neprohrála a na trůn se vrátila po dvou letech.

Ragbisté Sparty
zdroj: Facebook/rugbyclubspartapraha

Sparta po jednoznačném průběhu utkání na Podvinném mlýně vybojovala čtvrté zlato v samostatné historii po triumfech z let 1998, 1999 a 2017. Více titulů mají jen Tatra Smíchov a Říčany, které vyhrály shodně sedmkrát.

V domácí soutěži svěřenci trenéra Ondřeje Kutila vyhráli devatenáctý zápas v řadě. "Korunovalo to práci, kterou jsme předváděli celý rok. Byly tam momenty, kdy jsme byli trochu nahoře i trochu dole, ale tohle nám všechno vynahradilo," řekl Kutil v rozhovoru pro Českou televizi. Dvěma pětkami přispěl k vítězství Sparty Marek Loutocký.

Je nám líto, video expirovalo.
Sparta je po dvouleté odmlce znovu domácím ragbyovým králem

"Rozhodl vstup do utkání. Na začátku jsme měli několik šancí, ale bohužel jsme je nevyužili. Sparta, když se dostala na naši polovinu, dala hned pětku. Potom druhou a úvod utkání určil celý další průběh. Sparta předvedla lepší výkon," řekl trenér Tatry Filip Vacek

Bronzové medaile si zajistili hráči Říčan, kteří zdolali v utkání o třetí místo Pragu.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články