Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Čeští ragbisté převálcovali Izrael a postupují do divize ME Trophy

Nekompromisním výkonem ovládli čeští ragbisté baráž o postup do divize Trophy mistrovství Evropy. Na domácí půdě v Říčanech svěřenci Miroslava Němečka doslova zdemolovali vítěze jižní konference z Izraele 64:19.

Je nám líto, video expirovalo.
Ragbisté se po pěti letech vrací do druhé divize ME

Národní tým se ujal vedení díky parádnímu vstupu do utkání, když první z celkových deseti pětek položil po přihrávce Jindřicha Kulhavého v šesté minutě autor hattricku proti Lotyšsku Adam Koblic.

Stejnou akcí svého spoluhráče napodobil po pár minutách i Faktor a po prvním poločase tak vedl český výběr 28:12.

"Úvodní dvě pětky nás nakoply. Viděli jsme, že to jde a nebude to soupeř, se kterým můžeme hrát vyrovnané utkání. Drželi jsme celou dobu stejný standard a hráli bez chyb," okomentoval zdařilý výkon kapitán české reprezentace Dan Hošek.

Izraelcům se sice podařilo ve druhé části utkání ještě skórovat, z vysoké výhry 64:19 se však radovali domácí.

"Je to skvělý pocit. Pro mě je daleko cennější naše obrana než deset pětek. Právě ta byla skvělá a vždycky ukáže, jaký má tým ducha," pochválil své svěřence trenér Němeček.

Češi napravili loňský postupový nezdar a po výhře v severní konferenci ovládli i baráž. V příštím evropském šampionátu se tak představí ve třídě Trophy. "Patříme tam a teď je cíl se tam i udržet, hrát vyrovnané zápasy a případně zkusit i postoupit," dodal Hošek.

Finále Ragby Europe Conference

Česko – Izrael 64:19 (28:12)

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články