Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Čeští ragbisté porazili Chorvatsko a udrželi naději na postup

Havířov - Čeští ragbisté ve svém posledním utkání v divizi 2A mistrovství Evropy porazili Chorvatsko 26:5 a získali bonusový bod za čtyři položené pětky. Díky tomu udrželi naději na postup o patro výš. Tabulku vedou o čtyři body před Švýcarskem, které má však k dobru utkání v Chorvatsku, jež se uskuteční za týden.

Do svého závěrečného zápasu vstoupili čeští reprezentanti skvěle, už v první minutě vedli po pětce Martina Havlíčka a následném proměněném kopu Petra Čížka 7:0. Na další body se čekalo do 26. minuty, kdy rozhodčí Chorvaty potrestal za zborcený mlýn trestnou pětkou. Ve druhém poločase byli opět při chuti čeští rojníci.

Nejdříve se v 53. minutě probojoval do brankoviště Havel a v 64. minutě Lukáš Rapant, který o den dříve převzal ocenění pro nejlepšího ragbistu roku 2015. V závěru zápasu se podařilo za stavu 26:0 položit pětku i hostům.

Je nám líto, video expirovalo.
Čeští ragbisté porazili výběr Chorvatska

"Na soupeře jsme se dobře připravili. Zápas ovlivnil déšť, přesto jsme úkol položit čtyři pětky zvládli," řekl asistent trenéra Roman Šuster. "Bál jsem se, že při dešti přijde málo diváků, ale nakonec jsem byl velmi mile překvapen tisíci diváky v hledišti, kteří vytvořili nádhernou atmosféru," uvedl Rapant.

Utkání Evropského poháru národů divize 2A v ragby v Havířově:

ČR - Chorvatsko 26:5 (14:0)

Body: Čížek 6, Havel, Havlíček a Rapant po 5, trestná pětka - Vunič 5. Pětky: 4:1. Rozhodčí: Molpeceres (Šp.). Diváci: 1100.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články