Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Čeští ragbisté podlehli Belgii a hrozí jim sestup

Praha - Čeští ragbisté podlehli v zápase druhé divize mistrovství Evropy v Praze na hřišti v Edenu týmu Belgie 16:19, přestože dlouho vedli. Velmi si tím zkomplikovali boj o záchranu. Za týden v Říčanech potřebují v závěrečném utkání porazit Ukrajinu, která vede tabulku. Svěřenci trenéra Martina Kafky začali skvěle a již v první minutě položil Wognitsch pětku. Soupeř, s nímž český celek v prvním zápase v Bruselu remizoval před rokem 15:15, si ale od počátku vytvářel tlak v roji a domácí několikrát zahráli v rozporu s pravidly. Williams je za to trestal přesnými trestnými kopy, takže po půlhodině hry vedla Belgie 9:5. Proměněným trestným kopem odpověděl Vokrouhlík a v poslední minutě poločasu dalším tříbodovým kopem dostal český celek zpět do vedení.

Absence pěti rojníků působících ve Francii Šustra, Rapanta, Šťastného, Vovsa a Němečka ale byla velmi znát. Soupeř prakticky přestal hrát na útok, zaměřil se na přetlačovanou v roji a taktika mu vycházela, protože český tým se musel bránit. 

Krátce po přestávce se domácím podařila hezká akce, na jejímž konci donesl míč do brankoviště Okleštěk a zařídil vedení 16:9. Prakticky se nepodařilo využít nejlepšího českého hráče Jágra, který dostal minimum míčů.

Vokrouhlík kopnul nepřesně a možnost vyrovnání promarnil

Po hodině hry položil soupeř první pětku, když zužitkoval asi deset minut trvající tlak roje a střídající Wenta snížil na rozdíl dvou bodů. Hosté využili početní převahu poté, co byl za žlutou kartu na trestné lavici deset minut Okleštěk a z následného kopu neomylný Williams vyrovnal. Za dalších osm minut se trefil po dropu a Belgie vedla 19:16.

Český tým si v závěru dokázal vytvořit tlak a pět minut před koncem si vynutil po technické chybě soupeře trestný kop. Z dobré pozice ale promarnil šanci vyrovnat nepřesným kopem Vokrouhlík.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články