Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: Sport 1975

Čeští ragbisté nestačili na Švédsko

Praha - Čeští ragbisté prohráli i druhý zápas mistrovství Evropy ve skupině divize 1B. Na hřišti Tatry Smíchov v Praze dnes podlehli Švédsku 18:22 a nenapravili předchozí nezdar proti Polsku. 

Je nám líto, video expirovalo.
Reportáž ze zápasu Česko - Švédsko

Domácím nebylo nic platné, že vyhráli na položené pětky 2:1 a už ve třetí minutě vedli 7:0. Seveřané brzy vyrovnali, ale český tým se ještě třikrát v zápase dostal do vedení o pět bodů, naposledy dvacet minut před koncem (18:13). Pak však řídil obrat Švédů kopáč Fransson, který v utkání zaznamenal celkem 17 bodů.

"Prohráli jsme, ale jsem spokojený s výkonem mladých hráčů, kteří předvedli, že umí hrát ragby i proti silnému soupeři," řekl trenér českého výběru Martin Kafka. "Švédský tým byl posílený o Brity, kteří mají švédské předky. Soupeř byl častěji na naší polovině hřiště, byli rychlejší, měl více možností bodovat z dálky.

O výsledku rozhodly dva trestné kopy nařízené po našich zbytečných chybách a Robin Fransson měl formu je proměňovat," dodal. Další utkání čeká české ragbisty 17. listopadu, v Dněpropetrovsku nastoupí proti Ukrajině.


Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články