Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Čeští ragbisté deklasovali Maltu 27:13

Praha – Čeští ragbisté v rámci evropského poháru národů divize 2A porazili Maltu 27:13. Na hřišti Tatry Smíchov to byl poslední reprezentační zápas pro dlouholetou oporu národního týmu Romana Šustra.

Ragby
zdroj: rugbyunion.cz

Češi vstoupili do duelu výrazně koncentrovanější než před týdnem ve Švýcarsku, kde prohrávali v první půli už 0:14. Proti Maltě od začátku zápasu dominovali. První tři body zaznamenal trestným kopem Petr Čížek. Po půlhodině hry položil první pětku Čechů i zápasu Aleš Stejskal. O pět minut později bodoval Marek Loutocký, který tak navázal na svůj výkon ze Švýcarska, kde položil tři pětky. Poločasové skóre 15:0 uzavřel kopem po pětce opět Čížek.

Týmu polsko-francouzského trenéra Tomasze Putry se podařil vstup do druhého poločasu. Už po 90 sekundách přidal Martin Sadílek další pětku. Tu, po které si Češi připsali plusový bod, položil po hodině hry opět Loutocký, když mu výrazně pomohla skvělá práce mlýnu. Malťané v posledních dvaceti minutách jen korigovali skóre na konečných 27:13.

"Jsem rád, že jsme i toto utkání zvládli a především, že máme po dvou zápasech plný počet deseti bodů," uvedl po utkání trenér Tomasz Putra. "Musím ocenit, jak hráči do utkání vstoupili. Byli od začátku koncentrovaní, nechtěli opakovat nepříjemnost z Polska, kdy museli proti nejtěžšímu soupeři ze skupiny otáčet skóre. Dnes jsme byli lepší a nebojím se říct, že jsme splnili povinnost a bylo to snad i snazší, než jsme čekali," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih ragby Česko - Malta

Česko – Malta 27:13 (15:0)

Body Česka: Loutocký 10, Čížek, Stejskal, Sadílek po 5, Vokrouhlík 2.

Body Malty: O’Brian 8, R. Holloway 5.

Rozhodčí: Duarte (Portug.) – daSilva (Malta), Oczadlý (ČR). Diváci: 600.

Sestava Česka: 1. Šuster, 2. Kutil, 3. Šťastný, 4. Wognitsch, 5. Voves, 6. Maňák, 7. Havel, 8. Loutocký, 9. Syrový, 10. Vokrouhlík, 11. Kolář, 12. Stejskal, 13. Sulamanidze, 14. Sadílek, 15. Čížek. Střídali: Havlíček, Caldaroni, Hruška, Kůrka, Školař, Goldstein. Trenér: Tomasz Putra.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články