Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EURO 2024 Německo

Češky si poradily s Irskem i Portugalskem a čtvrtfinále je nemine

Neúspěšná olympijská kvalifikace v Monaku je minulostí. Ženská reprezentace v sedmičkovém ragby rozehrála poslední soutěžní turnaj v letošní sezoně a vstoupila do něj skvěle. V rámci Championship Series porazila v Hamburku favorizované Irky, které naopak účast pod pěti kruhy v Paříži nemine, 28:17. Následně přehrála i 31:10 Portugalsko. Do čtvrtfinále tak postoupí z prvního anebo druhého místa, rozhodne o tom duel s Francií. Přímý přenos sobotního utkání sledujte od 10:10 na ČT sport a ČT sport Plus.

Do úvodního utkání sice vstoupily lépe Irky, které už ve 2. minutě položily pětku, ale svěřenkyně trenéra Víta Chalupy dokázaly nepříznivé skóre ještě před přestávkou otočit. Nejprve vyrovnala Anežka Sládková a pětku zapsala i Julie Durychová. Julie Doležilová navíc obě pětky "prokopla".

Ve druhé půli zakončila pohlednou kombinaci opět Sládková, Doležilová se ani tentokrát z kopu nezmýlila, a přestože Irky zkorigovaly stav, Češky měly poslední slovo. V samotném závěru totiž všem soupeřkám pláchla Kristýna Riegertová a stanovila konečný výsledek 28:17.

Devatenáctiletá reprezentantka otevřela i odpolední duel proti Portugalkám. Na obě její položené pětky sice dokázaly soupeřky odpovědět, ve druhém poločase již však tempo hry diktovaly Češky.

Výsledkem 31:10 si došly pro druhou výhru ve skupině i jistý postup do čtvrtfinále. Zda do play-off nastoupí z prvního, nebo druhého místa, určí sobotní zápas s Francií. Přímý přenos utkání vysílá od 10:10 ČT sport.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články