Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Austrálie v oslabení ubránila Velšany a ve čtvrtfinále narazí na Skotsko

Newcastle - Ragbisté Austrálie zásluhou vynikající obrany neutralizovali všechny pokusy Walesu o položení pětky a v souboji o první příčku ve skupině A zvítězili 15:6. V zápase nebyla položena ani jedna pětka, všechny body vítězů zařídil z trestných kopů Bernard Foley. Ve čtvrtfinále na Wales čeká Jihoafrická republika, Austrálie se utká se Skotskem. Thistles se stali posledním postupujícím do play-off poté, co v utkání plném chyb udolali Samou 36:33.

Austrálie o výhře nad Walesem rozhodla ve druhém poločase, kdy odolala tlaku Velšanů a nedovolila jim bodovat. Sedm minut přitom kvůli dvěma žlutým kartám svých hráčů hrála pouze ve třinácti. Podobně jako v utkání s Anglií, kterou Australané připravili o šanci na postup, byl klíčovým mužem zápasu Bernard Foley. Pěti přesnými trestnými kopy obstaral všech patnáct bodů svého týmu. Ragbisté Walesu Austrálii neporazili už jedenáct zápasů za sebou.

Vítězství skotského týmu připravilo o možnost postoupit Japonce, kteří na šampionátu šokovali úvodní výhrou nad JAR a poté dokázali uspět i proti Samoe. V neděli se s turnajem rozloučí zápasem proti USA.

Skotové museli o postup tvrdě bojovat. Po divokém prvním poločase, který byl bodově nejbohatší v historii světových šampionátů, prohrávali se Samoou 23:26. Po přestávce zařídil dvěma trestnými kopy obrat Greig Laidlaw, který v zápase zaznamenal celkem 26 bodů. V 74. minutě Laidlaw navíc položil třetí skotskou pětku.

Dvě minuty před koncem ještě Samoa snížila pětkou, o kterou se postaral Motu Matu'u, a následným kopem Tusiho Pisiho. Víc už ale nestihla a stadion St. James Park v Newcastlu zaplněný převážně skotskými fanoušky mohl začít slavit.

Výsledky mistrovství světa v ragby:

Skupina A: Austrálie - Wales 15:6 (9:6), Anglie - Uruguay 60:3 (21:3).

Skupina B: Skotsko - Samoa 36:33 (23:26)

Hlavní zprávy

Nejčtenější články