Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Argentina přehrála Tongu a je jednou nohou ve čtvrtfinále

Leicester - Ve skupině C byl odehrán důležitý duel mezi Argentinou a Tongou o druhé postupové místo do vyřazovacích bojů. Jihoameričané zvládli klíčový zápas s pacifickým soupeřem a po výsledku 45:16 mají čtvrtfinále na dosah. Zásluhou výhry si do pořadí skupiny připsali pět bodů včetně jednoho bonusového za čtyři a více položených pětek. V tabulce jim patří druhá příčka za již jistým účastníkem play-off, výběrem Nového Zélandu. Ve skupině D si zdoláním Itálie těsným poměrem 16:9 zajistili čtvrtfinále Irové.

Utkání Argentina - Tonga
zdroj: REUTERS autor: Andrew Boyers

Pumy jsou ve skupině C aktuálně na deseti bodech. Prakticky to znamená, že je v tabulce již nemůže zezadu ohrozit Gruzie. A Tonga tak může učinit jedině za předpokladu, že by v posledním vystoupení zdolala All Blacks a současně by Argentina podlehla outsiderovi z Namibie.

Nicolas Sanchez je novým lídrem MS 2015 v hodnocení nejvíce bodujících hráčů. Za tři odehraná utkání na turnaji nasbíral zatím úctyhodných 51 bodů.

Klíčovou postavou vítězné ekipy, kterou přímo na stadionu mohutně povzbuzoval Diego Maradona, byla útoková spojka Nicolas Sanchez. Ten se postaral o 25 bodů pro svůj tým včetně jedné položené pětky. Sanchezovy kopy byly přesnější než pokusy jeho souputníka v dresu Tongy, Kurta Moratha, který nedal dva trestné kopy a dva kopy po pětce. Hráče z Tichomoří to muselo zamrzet o to více, že se tak stalo v momentech, kdy mocně stahovali protivníkův náskok.

Mistrovství světa v ragby v Británii:

Skupina C: Argentina - Tonga 45:16 (20:13).

Skupina D: Irsko - Itálie 16:9 (10:6).

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články