Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Anglie byla pár metrů od titulu. Strhující finále MS ragbistek vyhrál nakonec těsně Nový Zéland

O rok odložené mistrovství světa v ragby žen na Novém Zélandu vyvrcholilo strhujícím finálovým soubojem domácích reprezentantek s Anglií. Rozhodovalo se v samotném závěru. Angličanky udělaly na pěti metrech chybu při vhazování autu a skóre se tak zastavilo na výsledku 34:31 pro Nový Zéland.

Angličanky do finále vlétly a během čtvrt hodiny vedly 14:0. Těžily především ze silného roje. Naopak Novozélanďanky sázely na rychlou kombinaci. Pětkou v závěru prvního poločasu snížily na 19:26. 

Domácí se během půl minuty druhé části dotáhly a Angličanky dál tlačily, až skóre převrátily na svou stranu. Poslední útok měl hostující tým a musel stáhnout tříbodové manko. Po vypršení 80 minut však pokazily Angličanky aut a bylo po nadějích.

Novozélandské ragbistky obhájily prvenství a získaly šestý titul. Bronz bere Francie, která jasně přehrála Kanadu. Pikantní skutečností je, že příští MS se koná pro změnu v Anglii.

Šampionát se na Novém Zélandu těšil obrovskému zájmu fanoušků. Na 26 zápasů turnaje přišlo celkem 140 tisíc diváků, což je nejvíc v historii ženského MS. Rekordní byla i finálová návštěva, kdy na stadion v Aucklandu dorazilo 42 579 lidí.

Dosavadní maximum na jeden zápas bylo 20 tisíc diváků na MS ve Francii před osmi lety. To padlo už při otevíracím utkání, které slavnostně zahájila zpěvačka Rita Ora, fandit přišlo takřka 35 tisíc lačných příznivců.

Výsledky mistrovství světa ragbistek

Finále: Nový Zéland - Anglie 34:31.

O 3. místo: Francie - Kanada 36:0.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články