Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Zlatá tečka pro Kvapilovou a Kolocovou nepřišla. Ve finále ME nestačily na Němky

Jurmala (Lotyšsko) – Skvělá jízda Kristýny Hoidarové Kolocové a Michaly Kvapilové mistrovstvím Evropy zlatým vyvrcholením neskončila. Český pár ve finále nestačil na Němky Nadju Glenzkeovou a Julii Grossnerovou a prohrál 21:15, 17:21 a 11:15.

Michala Kvapilová (vlevo) a Kristýna Hoidarová Kolocová
zdroj: http://www.cev.lu/

"Stříbro je úžasné, ale na zlato to bylo. Cítily jsme šanci," řekla Hoidarová Kolocová. "Už jsme je letos porazily, o to to možná víc bolí. První set vypadal dobře. Pak se to vytratilo, ale soupeřky hrály výborně."

Ziskem stříbra Hoidarová Kolocová s Kvapilovou navázaly na Markétu Nausch Slukovou a Barboru Hermannovou, které skončily druhé před rokem. Letos svoji pozici kvůli zranění zad Nausch Slukové nemohly obhajovat.

Svěřenkyně trenérky Lenky Háječkové v neděli nejdříve v semifinále porazily favorizované a nejvýše nasazené Chantal Laboureurovou a Julii Sudeovou z Německa 21:17, 15:21, 15:11 a první set vyhrály i ve finále proti Glenzkeové s Grossnerovou.

Hoidarová Kolocová s Kvapilovou se opět opíraly o dobrý servis, udržovaly si tříbodový náskok a v koncovce získaly od stavu 18:15 tři míče za sebou. Do druhé sady ale špatně vstoupily, prohrávaly 12:16 a ztrátu už nedokázaly smazat.

Zatímco v osmifinále, čtvrtfinále i semifinále české hráčky zkrácený set zvládly, napočtvrté neuspěly. Sice srovnaly z 3:7 na 9:9, ale "neperspektivní" pár, který vedení německého svazu nedávno vyřadilo z vrcholové přípravy, měl lepší závěr.

Po příliš dlouhé smeči Kvapilové Češky zaostávaly 9:12 a při prvním mečbolu podobně chybovala Hoidarová Kolocová. "Celý turnaj nám fungovala obrana - Míša na bloku a já v poli. To je naše silná stránka, která ve finále nešla po prvním setu zas tak dobře, protože jsme neměly dobrý servis. Jde to ruku v ruce," prohlásila Hoidarová Kolocová.

Pro Hoidarovou Kolocovou a Kvapilovou je stříbro z ME největším úspěchem společného působení, trvajícího zatím jen něco přes rok a čtvrt. "Je to motivační, vidíme, že máme na to vybojovat těžké zápasy. Loni jsme celou sezonu nehrály výrazně dobře, s lepšíma jsme nehrály vyrovnaně a letos jsme deváté na mistrovství světa, dostaly jsme se do finále Světového okruhu do Hamburku, to je největší pecka našeho fungování. A teď k tomu stříbro z Evropy," vyjmenovala Hoidarová Kolocová.

Evropskými šampionkami se z českých hráček staly jen Eva Ryšavá (dříve Celbová) se Soňou Novákovou (Dosoudilovou), které získaly zlato v letech 1996 a 1998. Mezi muži vyhráli Marek Pakosta s Michalem Palinkem v roce 1996.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články