Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Běžkotoulky

Tři domácí beachvolejbalové páry vypadly v Ostravě v kvalifikaci hned v prvním kole

Všechny tři české beachvolejbalové páry v kvalifikaci turnaje Pro Tour Elite v Ostravě vypadly hned na úvod. Jakub Šépka s Tomášem Semerádem se proti brazilské dvojici George, Andre ujali vedení, ale nakonec prohráli v tie-breaku. Markéta Nausch Sluková s Helenou Havelkovou nezískaly stejně jako Anna a Kateřina Pavelkovy ani set. Přímé přenosy z Ostrava Beach Pro sledujte na ČT sport a ČT sport Plus.

Jakub Šépka s Tomášem Semerádem se proti brazilské dvojici George, Andre ujali vedení, ale nakonec prohráli v tie-breaku. Markéta Nausch Sluková s Helenou Havelkovou nezískaly stejně jako Anna a Kateřina Pavelkovy ani set.

Šépka se Semerádem v první sadě díky čtyřem blokům smazali ztrátu a převzali vedení, které po několika nevynucených chybách Brazilců s přehledem udrželi. Ve druhé Andre a George mladým Čechům odskočili a vyrovnali. Tie-break rozhodl Andreho blok, po němž se bronzoví medailisté z loňského mistrovství světa v Římě dostali do vedení 13:11, které už si pohlídali.

Nausch Sluková s Havelkovou se proti Švýcarkám Esmée Böbnerové a Zoé Vergéové-Dépréové dostaly více do hry až ve druhém setu. Po dvou esech Nausch Slukové a bloku Havelkové si vypracovaly tři setboly, ale Švýcarky čtyřmi body v řadě získaly výhodu na svou stranu, a nakonec sadu vyhrály 23:21.

Sestry Pavelkovy si proti Melisse Humanaové-Paredesové a Brandie Wilkersonové odbyly ostrý debut na elitním okruhu. V prvním setu získaly loňské mistryně Evropy do 18 let jen dva body po zkažených servisech Kanaďanek. Do druhého vstoupily talentované Češky výrazně lépe, ale brzy se projevily zkušenosti mistryně světa z roku 2019 Humanaové-Paredesové i stříbrné medailistky z loňského MS Wilkersonové, jež se daly dohromady před touto sezonou.

Z kvalifikace postoupí vždy čtyři týmy, které doplní dvanáct přímo nasazených. Vedle vítězů minulého turnaje Elite 16 v Uberlandii Ondřeje Perušiče s Davidem Schweinerem se do hlavní soutěže díky divoké kartě dostali také nadějní Kryštof Jan Oliva s Tadeášem Trousilem i domácí ženské jedničky Barbora Hermannová s Marií-Sárou Štochlovou.

Výsledky turnaje Pro Tour kategorie Elite v plážovém volejbalu v Ostravě

Muži:
1. kolo: George, Andre (Braz.) – Šépka, Semerád (ČR) 2:1 (-15, 15, 12).

Ženy:
1. kolo: Böbnerová, Vergéová-Dépréová (Švýc.) – Havelková, Nausch Sluková (ČR) 2:0 (15, 21),

Humanaová-Paredesová, Wilkersonová (Kan.) – A. Pavelková, K. Pavelková (ČR) 2:0 (2, 7).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články