Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Předvýběr.CZ Florbal MB - 1. SC TEMPISH Vítkovice

České beachvolejbalové páry v Ostravě čtyřikrát prohrály

Všechny tři české páry začaly elitní turnaj Pro Tour v Ostravě porážkami s Brazilci. Světové sedmičky Ondřej Perušič a David Schweiner, kteří plní roli nejvýše nasazené dvojice, podlehli po velkém boji Renatovi a Vitoru Felipemu 1:2. Mladíky Jakuba Šépku s Tomášem Semerádem zdolali mistr světa z roku 2017 André a George ve dvou setech. Barbora Hermannová a Marie-Sára Štochlová vstoupily do soutěže prohrou 0:2 s dvojicí Talita, Rebecca. Odpoledne podlehly stejným poměrem i Švýcarkám Tanje Hüberliové a Nině Brunnerové. Přímé přenosy sledujte na ČT sport a ČT sport Plus.

Perušič se Schweinerem, kteří obhajují v Ostravě druhé místo, získali vyrovnaný první set 21:17. Ve druhé sadě s devátými nasazenými Brazilci prohrávali 7:10, ale šňůrou pěti bodů skóre otočili. V následující přetahované měli navrch soupeři a vyhráli rovněž 21:17.

V tie-breaku čeští volejbalisté prohrávali 0:4, ale dokázali vyrovnat na 13:13. Poté čelili několika mečbolům, sami si také jeden vypracovali a protáhli boj o vítězství až do stavu 19:21.

"Trápilo nás podání, nebyli jsme schopní Brazilce zatlačit a znepříjemnit jim následný útok. To jim získalo dva tři body navíc ve druhém setu i tie-breaku," řekl Perušič. "Pozitivní je, že jsme se dokázali dostat ze stavu 0:4 v tie-breaku a ustáli několik mečbolů v samotné koncovce. Tam rozhodovalo pár balonů, které oni vyřešili o trochu líp," dodal.

"Dlouhodobě nás trápí začátky setů, první zápasy, první sety. Pak se to většinou zlepší. Nerad bych to zakřiknul. Snažíme se na to soustředit, bohužel zatím neúspěšně," konstatoval Schweiner. V pátek čeká české naděje italský pár Adrian Carambula, Enrico Rossi.

Hermannová se Štochlovou favoritky nezaskočily

Hermannová se Štochlovou ztratily první set až v koncovce, ve druhé už se projevila větší zkušenost čtvrtých nasazených Brazilek. "Moc se nám nedařila obrana jak na bloku, tak v poli. A myslím, že dokážeme i lépe podávat," prohlásila Štochlová.

České volejbalistky, které v Dolních Vítkovicích startují díky divoké kartě, pak v dalším zápase skupiny D nestačily ani na Švýcarky Hüberliovou a Brunnerovou. První set prohrály po jednoznačném průběhu 11:21, ve druhém zabojovaly a podlehly až v koncovce 21:23. O postup do play-off budou v pátek bojovat s brazilskou dvojicí Taiana Lima, Hegeile.

Turnaj Pro Tour kategorie Elite v plážovém volejbalu v Ostravě:

Ženy:
Skupina D:

Talita, Rebecca (4-Braz.) - Hermannová, Štochlová (12-ČR) 2:0 (18, 15)
Hüberliová, Brunnerová (13-Švýc.) - Hermannová, Štochlová 2:0 (11, 21).

Muži:
Skupina A:

Renato, Vitor Felipe (9-Braz.) - Perušič, Schweiner (1-ČR) 2:1 (-17, 17, 19)
Skupina D:
André, George (4-Braz.) - Šépka, Semerád (12-ČR) 2:0 (17, 18).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články