Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v alpském lyžování

České páry v kvalifikaci Ostrava Beach Pro neuhrály ani set

Žádný ze tří českých párů neuhrál v prvním kole kvalifikace turnaje série Pro Tour Elite 16 v Ostravě ani set. V hlavní soutěži pro nejlepších 16 dvojic se představí světové sedmičky Ondřej Perušič s Davidem Schweinerem a díky divoké kartě také Jakub Šépka s Tomášem Semerádem a Barbora Hermannová s Marií-Sárou Štochlovou.

Je nám líto, video expirovalo.
Němky Pospíšilovou s Williams dál nepustily

O jedno ze čtyř zbývajících míst žádný ze tří českých párů neuhrál v prvním kole kvalifikace turnaje série Pro Tour Elite 16 v Ostravě ani set. V hlavní soutěži pro nejlepších 16 dvojic se představí světové sedmičky Ondřej Perušič s Davidem Schweinerem a díky divoké kartě také Jakub Šépka s Tomášem Semerádem a Barbora Hermannová s Marií-Sárou Štochlovou. V občasném dešti neúspěšně usilovali Kryštof Jan Oliva s Tadeášem Trousilem, Robert Kufa s Adamem Waberem i Anna Pospíšilová s Martinou Williams. Všechny české páry se do kvalifikace dostaly na divokou kartu a musely hned čelit o hodně výš nasazeným soupeřům.

"Zahrát si na světovém turnaji v takovéhle atmosféře je zážitek na celý život," řekl České televizi sedmnáctiletý Oliva, který v ostré turnajové premiéře s o tři roky starším Trousilem nestačil na Australany Christophera McHugha a Paula Burnetta. Nad síly Kufy s Waberem byli loňští mistři světa do 21 let Švédové David Ahman s Jonatanem Hellvigem. Pospíšilová s Williams prohrály s německým párem Svenja Müllerová, Cinja Tillmannová.

Ve čtvrtek a v pátek jsou v Ostravě na programu zápasy ve skupinách. O víkendu se v Dolních Vítkovicích odehraje play-off, jež vyvrcholí nedělními zápasy o medaile.

Turnaj Pro Tour kategorie Elite v plážovém volejbalu v Ostravě:

Kvalifikace - 1. kolo:

Muži:

McHugh, Burnett (1-Austr.) - Oliva, Trousil (16-ČR) 2:0 (19, 18),

13:50 R. Kufa, Waber (15-ČR) - Ahman, Hellvig (2-Švéd.).

Ženy:

Müllerová, Tillmannová (2-Něm.) - Pospíšilová, Williams (15-ČR) 2:0 (19, 15).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články