Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Hermannová se Štochlovou ve finále Poháru národů prohrály s Nizozemkami a do Paříže se nepodívají

Ve finále Nations Cupu prohrály české beachvolejbalistky 0:2 s Nizozemkami a nevybojovaly účastnické místo na olympijských hrách v Paříži. V prvním utkání prohrála dvojice Kylie Neuschaeferová, Markéta Svozilová s párem Kirsten Bröringová, Emi van Drielová 1:2 na sety. Druhý zápas dotáhla Barbora Hermannová s Marií-Sárou Štochlovou proti Brecht Piersmaové a Wies Bekhuisové do tie-breaku, v něm ale podlehly 7:15 a celkově zápas ztratily 1:2. Hermannová se Štochlovou tak přišly o místenku na start pod pěti kruhy.

Marie-Sára Štochlová a Barbora Hermannová
zdroj: cvf.cz

Štochlovou letos sužovaly zdravotní problémy, i proto se českým ženským jedničkám nepodařilo postoupit do Paříže z redukovaného žebříčku. Na finálový turnaj Nations Cupu v Lotyšsku se Češky dostaly až po přerozdělení míst, ale přes porážku s Polskem ve skupině postoupily po výhrách v play off nad Finskem a Itálií do finále. Poslední krok se jim ale udělat nepodařilo.

Je nám líto, video expirovalo.
Hermannová se Štochlovou do Paříže nepojedou

"Vyrovnáváme se s tím jako každý, kdo kdy byl jeden zápas od olympiády a pak to nevyšlo. Je to těžké...," řekla zklamaná Štochlová. "Ale nemusíme odcházet se skloněnou hlavou. Nechaly jsme tady všechno, stejně jako holky, co tu byly s námi (Neuschaeferová se Svozilovou), na kurtu nechaly tělo a duši. Bohužel ten konec nebyl sladký pro nás. Tak to je, no. To je sport," litovala.

Hermannová přišla o možnost třetího startu pod pěti kruhy. V Riu de Janeiro i Tokiu startovala po boku Markéty Nausch Slukové, do Brazílie postoupily právě díky triumfu v tehdejším Kontinentálním poháru. Jedinými českými zástupci na písku pod Eiffelovou věží budou mistři světa Ondřej Perušič s Davidem Schweinerem.

Finálový turnaj Nations Cupu, olympijské kvalifikace v plážovém volejbalu v Jurmale (Lotyšsko):

Finále:

Nizozemsko – Česko 2:0

Bröringová, Van Drielová – Neuschaeferová, Svozilová 2:1 (-19, 15, 11)

Piersmaová, Bekhuisová – Hermannová, Štochlová 2:1 (17, -20, 7).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články