Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Ze soustředění do azylu. Ukrajinské beachvolejbalistky našly v Brně nečekaný úkryt

Původně desetidenní soustředění v Česku se proměnilo v úkryt před válkou. Ukrajinské juniorské mistryně světa v plážovém volejbale Tatiana Lazarenková a Anchelina Chmilová zůstávají v Brně a nějaký čas tam stráví.

Je nám líto, video expirovalo.
Ukrajinské beachvolejbalistky našly úkryt v Brně

Teprve osmnáctileté volejbalistky minulý týden ve středu odletěly i se svými trenéry na soustředění do Brna, pravděpodobně jedním z posledních letadel, která opustily Kyjev.

"Když jsme odlétaly, netušily jsme, jak se situace vyvine. Měly jsme tu být na deset dní, ale teď to vypadá, že tu zůstaneme o hodně déle," uvedla Chmilová.

Obě hráčky pocházejí ze Záporoží – města ležícího asi 200 kilometrů od Doněcku, které také čelí ostřelování ruskou armádou.

"Moje rodina i Anhelinina se musí každý den schovávat v bunkrech. Střílí se tam úplně všude, i do obytných domů. Je to opravdu strašné," řekla Lazarenková.

Český volejbalový svaz zajistil celému týmu ubytování i možnost trénování v brněnském Komárově. Kdy se bude moct ukrajinský tým vrátit do své země, není jasné. Jisté ovšem je, že na pobyt v České republice jeho členové nezapomenou.

"Opravdu hodně nás všichni psychicky podrželi. Naše srdce jsou na Ukrajině a hodně teď truchlíme. Děkujeme vám za pomoc," dodala trenérka ukrajinských beachvolejbalistek Lubov Bukinová.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články