Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Vítězný návrat. Perušič si po zranění připsal se Schweinerem výhru v Hamburku

David Schweiner s uzdraveným Ondřejem Perušičem zahájili turnaj Pro Tour Elite v Hamburku vítězně. Nad domácí dvojicí Paul Henning, Sven Winter zvítězili třetí nasazení čeští beachvolejbalisté 21:23, 21:17 a 15:9. V pátek Schweiner s Perušičem, jenž kvůli zranění břišního svalu přišel o evropský šampionát a dva světové turnaje, zakončí dvěma zápasy skupinu.

Čeští beachvolejbalisté Perušič a Schweiner
zdroj: FB Beachvolleyball team Perušič & Schweiner

"Naše hra je zatím nevyrovnaná, je tam hodně taktických chyb, asi i určitá nesehranost. Máme spoustu věcí, které musíme do zítra zlepšit, pokud chceme pomýšlet na postup ze skupiny, ideálně z lepšího místa," řekl Perušič.

Češi společně absolvovali naposledy turnaj v Ostravě na začátku června. O měsíc později se Perušič zranil při akci King of the Court v Lucemburku a nejlepší domácí pár musel zrušit elitní turnaje v Gstaadu, Montrealu i mistrovství Evropy ve Vídni. Schweiner na ME s Tadeášem Trousilem obsadil dělené deváté místo.

Nausch Sluková bude v kariéře pokračovat s Žolnerčíkovou

Markéta Nausch Sluková se po nečekaném ukončení spolupráce s Helenou Havelkovou rozhodla pokračovat v kariéře ve dvojici s Karin Žolnerčíkovou. Jednadvacetileté nové parťačce se pokusí předávat zkušenosti a otevřít jí cestu mezi elitu. Teoreticky by se spolu mohly ještě pokusit kvalifikovat na olympijské hry v Paříži příští rok.

Před Hamburkem se čeští beachvolejbalisté rozehráli na německé tour v Berlíně a v Hamburku se pokusí nahnat další body do olympijské kvalifikace i vylepšit si nasazení pro říjnové MS v Mexiku. Ve světovém žebříčku jsou na 24. místě.

Proti Henningovi s Winterem si Perušič se Schweinerem v prvním setu neustále drželi náskok, jenž byl v jednu chvíli až pětibodový, ale koncovka jim nevyšla. Poté už měli navrch. V pátek nastoupí proti zkušené katarské dvojici Šarífu Janusovi s Ahmedem Tidžanem (od 10 hodin) a vpodvečer proti Polákům Piotru Kantorovi a Jakubovi Zdybekovi.

"Jak skóre napovídá, byl to poměrně těžký zápas. Ve druhém setu se nám povedlo zatlačit víc na servisu, Dave zaznamenal několik důležitých bloků, pomohlo nám i několik es. Ve třetím jsme dobře nastoupili a pokračovali ve výkonu z druhé sady. Nakonec se nám podařilo tie-break relativně pohodlně vyhrát," uvedl Perušič.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články